13 Mayıs 2025 19:11
Güncelleme: 13 Mayıs 2025 19:23
Kültür Sanat
'Sofradan Beyaz Perdeye: Yemek ve Sinemanın Buluşma Noktası' temasıyla bu sene ilk kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali 23-25 Mayıs tarihlerinde Urla'da gerçekleşecek.
Festival süresince, gastronomi ve sinema odaklı atölye çalışmaları ile film gösterimleri, katılımcılarla buluşacak. Söyleşiler ve lezzet deneyimlerine yer verilen etkinlikler olacak.
Festivalin ilk günü caz müzik dinletisiyle başlayarak; bağımsız gastronomi filmlerinin gösterimleri, şef hikâyeleri, belgesel prömiyerleri ve sinema odaklı söyleşilerle devam edecek.
Festivalin ikinci ve üçüncü günü yemek-sinema ilişkisini irdeleyen sunumlar, yönetmen ve şef söyleşileri ile sürecek. Gün boyunca müzikli performanslar ve film gösterimleriyle etkinlikler devam edecek. Festival, hem akademik hem de sanatsal içeriklerin yer aldığı bir programla son bulacak.
Festival süresince farklı temalara sahip bağımsız gastronomi filmleri gösterilmeye devam ederken, Ebru Ceylan ve Nihat Özdal’ın 'Arkası' adlı fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açık olacak.
Festival programı:23 Mayıs Cuma 15:00 – Açık Perde Seçkisi: Enginar Zamanı Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü 15:00 – Film Gösterimi: Feyza'nın Mutfağı 16:00 – Caz Müzik Dinletisi Cazbend Quartet 16:00 – Gastro Sınıf: Yarımada Mutfağına Modern Bakış : Şef Serkan Anavatan 16:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability (Dünya Prömiyeri) 17:00 – Film Gösterimi: Feyza'nın Mutfağı 17:00 – Gastro Sınıf: Şef Hikayeleri: Şef Osman Sezener 17:00 – Söyleşi: Esnaf Lokantaları Hikayeleri: Ezel Akay, İsmet Gecikmiş, Handan Kaygusuzer 17:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability 18:00 – Söyleşi: Film Tasarımı, Yönetimi, Yemek Filmleri, Feyza’nın Mutfağı: Jale İncekol, Prof. İlkay Kanık 18:00-Açık Perde Seçkis: Enginar Zamanı, Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü 18:00 – Sine Sınıf: Oyuncunun Felsefesi : Nazan Kesal 18:00 – Film Ekibi Söyleşisi: Digesting Sustainability: Şef Blanca Del Noval, Maria Paulina Duque, İsmail Ertürk, Nihat Özdal 19:00 – Film Gösterimi: La Cocina 24 Mayıs Cumartesi 12:00 – Açık Perde Seçkisi: Persephone, Churchill Değil, Çörçıl, Makarna ya da Mutluluk Üzerine 12:00 – Gastro Sınıf: Şef Ozan Kumbasar – Soru-Cevap 13:00 – Sine Sınıf: Yemek ve Filmler Üzerine Psikokültürel Yolculuk: Marlow Murat Karakütük 13:00 – Film Gösterimi: IGCAT Food Film Menu 2024 Söyleşi: Mekânın Peşinde : Sinemada Bölgesel Anlatılar: Valentin Marcus Andersen 14:00 – Gastro Sınıf: Şef Aylin Yazıcıoğlu – Soru-Cevap 14:00 – Film Gösterimi: En El Camino De Esmirna: İzmir’e Giden Yolda & Yönetmen Söyleşisi: Pere Albero 14:00 – Söyleşi: Sözcükler, Tatlar ve Görüntüler: Nihat Özdal, Kemal Varol 15:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yerüstü-Yeraltı, Toprağına Renk Katanlar, Enginar Zamanı 15:00 – Söyleşi: Mutfağın Alt Üst Oluşu; Evlerden Saraylara Modern Mutfağın Yaratıcıları: Prof. Dr. Seda Genç, Sırma Güven, Şef Aylin Yazıcıoğlu 16:00 – Söyleşi: Denizlerden Sofralara: Şef Ahmet Can Aras, Şef Osman Serdaroğlu 16:00 – Film Gösterimi: Catalonia Tanıtım Filmleri - Şef Söyleşisi: Daniel Olivella 18:00 – Söyleşi: Yeryüzü Sofraları: Ahmet Güzelyağdöken, Ercan Kesal 19:00 – Film Gösterimi: Umami ve Film Ekibi Söyleşisi 21:30 – Gösterim & Performans: Şarkılarla Memleket Sofraları : Murat Meriç 25 Mayıs Pazar 12:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yağmurlu Kentin Altın Suyu, Suriye Mutfağı İstanbul’da 13:00 – Film Gösterimi: Giovanni's Smyrna Söyleşi: Giovanni's Smyrna Üzerine: Prof. Dr. Ragıp Taranç 13:00 – Sine Sınıf: Oyunculuğa Bütünsel Yaklaşım : Fadik Sevin Atasoy 13:00 – Söyleşi: Ege Gastronomisi ve Rakı: Merin Sever 14:00- Söyleyişi: Umursayan Bir Flanörle Beyoğlu’nın İzinde: Umur Talu 14:00 – Sine Ustalık Sınıfı: Yeşim Ustaoğlu 14:00 – Söyleşi: Gastronominin Görselliği: Prof. Mehmet Ali Kılıçbay, Doç. Dr. Ahmet Huri 15:00 – Açık Perde Seçkisi: Yerüstü- Yeraltı, Sinema ve Mutfak Kültürü, Kargı, Makarna ya da Mutluluk Üzerine 16:00 – Söyleşi: Başrolde Mutfak: Serdar Vardar, Vedat Atasoy, Erkan Can, Güven Kıraç, Ebru Korali, Etki Derneği 16:00 – Söyleşi: Pieter Brueghel’in Karnaval ve Perhiz Arasındaki Savaş Tablosu Üzerine: İsmail Ertürk, Ahmet Güzelyağdöken 17:00 – Film Gösterimi: Sideways 19:00 – Söyleşi: Yan Yollar ve Karşılaşmalar: Levon Bağış, Ceylan Ertörer Diaz, Ercan Kesal 20:15 – Konser: Evrim Özkaynak 23 – 25 Mayıs Sergi: “Arkası” – Ebru Ceylan & Nihat Özdal
|
Ayrıntılı bilgi için TIKLAYIN.
© Tüm hakları saklıdır.