Bilim / Teknoloji

Twitter'dan "bahşiş" girişimi; kullanıcılar beğendikleri paylaşımlara maddi destek verebilecekler!

23 Nisan 2021 14:39

Twitter'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu özellik ile kullanıcılar, kendileri için bir "bahşiş kutusu" oluşturabilecekler. Böylelikle diğer Twitter kullanıcıları, farklı ödeme araçlarını kullanarak paylaşımlarını beğendikleri kullanıcıları maddi olarak destekleyebilecekler.

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından olan Twitter, bugüne kadar sayısız paylaşımda bulunan ve yüz binlerce takipçiye ulaşan fenomen ya da içerik üreticilerin para kazanmasını sağlayacak herhangi bir yol sunmamıştı. Yaşanan son gelişmeler ise bu durumun değişebileceğini gözler önüne seriyor.

Webtekno'nun haberine göre; sosyal ağ uygulamalarına uyguladığı tersine mühendislik işlemleri ile uygulamalara gelecek yenilikleri ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, Twitter'ın yaklaşmakta olan bir özelliğini keşfetmeyi başardı.

Üzerinde para simgesi olacak bu butona tıklayan kullanıcılar, farklı ödeme araçları ya da platformlar aracılığıyla takip ettikleri Twitter kullanıcısı için bağışta bulunabilecekler.


Şu an için tespit edilen bağış araçları arasında Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal ve Venmo yer alıyor.

Şirket ayrıca, bir süredir Superfollow isimli bir ücretli abonelik sistemi ile Twitter'ın Clubhouse'a benzeyen özelliği Twitter Spaces'a da bahşiş kutusu özelliği getirmeye çalışıyor.