Gündem

TV10 davası: Sanıkların yurtdışına çıkma yasağının kaldırılması talebi reddedildi

10 Eylül 2019 12:35

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 çalışanı Kemal Demir ve Kemal Karagöz'ün yargılandığı davanın 3’üncü duruşması İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuksuz yargılanan Demir ve Karagöz’ün katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Duruşma14 Kasım'a erteledi. 
 
Duruşmayı takip etmek için aralarında Uluslar Arası Basın Enstitüsü (IPI) ve Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) üyelerinin de bulunduğu gazeteciler mahkeme başkanı tarafından gerekçe gösterilmeden duruşma salonuna alınmadı.
 
Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak tanık Mustafa Karakaş dinlendi. Kemal Demir’i tanımadığını belirten Karakaş, çalıştığı firma tarafından satılan ürünü kendisinin teslim etmediğini sadece parayı teslim aldığını söyledi. Satın alınan ürünün ücretini Kemal Karagöz’den aldığını aktaran Karakaş, emniyette kendisine gösterilen fotoğraflarda ise sadece Karagöz’ü teşhis ettiğini söyledi. 
 
Kemal Demir’i tanıdığını ifade eden tanık Serkan Apaydın ise çalıştığı şirketin televizyon kanallarına malzeme tedarik ettiğini belirtti. Demir'i firmaya geliş ve gidişlerinden tanıdığını aktaran Apaydın, son gelişinde yurtdışında stüdyo açacaklarını ve malzeme fiyatlarını sorduğunu ardından ayrıldığını belirtti. 

Duruşma ertelendi

Tanıklarının ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada tanık Şükrü Yıldız’ın dinlenmesine karar verdi. Tutuksuz sanıkların yurtdışına çıkma yasağının kaldırılması talebini de reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.