Koronavirüs

Türkiye, Koronavirüs salgınında nüfusa oranla ve mutlak rakamlarla dünyada kaçıncı sırada?

09 Nisan 2020 20:53

T24 Haber Merkezi

Türkiye, Koronavirüs salgınında nüfusuna oranla yapılan sıralamada dünyada vaka sayısında 46'ncı, can kaybı sayısında 41'inci sırada yer alıyor. Mutlak rakamlarda ise Türkiye, dünyada vaka sayısında 9'uncu, can kaybı sayısında 12’nci sırada bulunuyor.

Türkiye, dün (8 Nisan) nüfusuna oranla yapılan sıralamalarda da mutlak değerlerle yapılan sıralamalarda da dünkü yerini koruyor.  

Çeşitli konularda eş zamanlı istatistikler sağlayan Worldometers'ta paylaşılan küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs tanısı konanların ve virüs nedeniyle ölenlerin sayıları veriliyor. Sitedeki verilerle, nüfusa oranla salgının ülkelere göre yayılım ölçüleri izlenebiliyor.

Küresel verilere göre İtalya’da özel konumlu bir devlet statüsü bulunan ve Katolik dünyasının ruhani merkezi olan Vatikan, vaka sayısında 1. sırada görünüyor. Vatikan’ı; San Marino, Andorra, Lüksemburg, İzlanda, Faroe Adaları, Cebelitarık, İspanya, İsviçre, İtalya, Man Adası ve Belçika izliyor. 

Küresel verilerde, ülke ülke 1 milyon kişi içinde Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sıralamasında 1. sırada San Marino görünüyor. San Marino'yu; İspanya, Andorra, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda, Sint Maarten, İsviçre, Birleşik Krallık, Lüksemburg izliyor. 

83 milyon nüfuslu Türkiye, demografik veriler dikkate alındığında 42 bin 282 vaka ile dünyada 46'ncı; 908 ölüm ile 41'inci sırada bulunuyor.

Sadece tanı ve can kaybı sayılarının dikkate alındığı nispi olmayan mutlak rakamlarda ise Türkiye dünyada vaka sayısında 9'uncu, ölüm sayısında da 12'nci durumda görünüyor.

Vaka sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

  1. ABD
  2. İspanya
  3. İtalya
  4. Fransa
  5. Almanya
  6. Çin
  7. İran
  8. Birleşik Krallık
  9. Türkiye
  10. Belçika
  11. İsviçre
  12. Hollanda
  13. Kanada
  14. Brezilya
  15. Portekiz

Ölüm sayılarındaki mutlak sayı sıralamasında ilk 15 ülke şöyle:

  1. İtalya
  2. ABD
  3. İspanya
  4. Fransa
  5. Birleşik Krallık
  6. İran
  7. Çin
  8. Belçika
  9. Almanya
  10. Hollanda
  11. İsviçre
  12. Türkiye
  13. Brezilya
  14. İsveç
  15. Kanada

TIKLAYIN - Tablo ve grafiklerle Türkiye'nin tüm Koronavirüs verileri

TIKLAYIN - Bütün dünya için Koronavirüs verileri