Gündem

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Abdi İpekçi cinayetinin faili meçhul kalması demokrasi ayıbı

"Abdi İpekçi gazeteciliği hala değerini koruyor"

31 Ocak 2019 14:30

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu'nun, 1 Şubat 1979'da katledilen Milliyet Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi için yaptığı açıklamada "Abdi İpekçi’yi öldürenlerin ve hedef gösteren karanlık odakların hala faili meçhul kalmasının demokrasi ayıbı olarak karşımızda durduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" denildi.

Abdi Bey, katilleriniz serbest gazeteciler tutuklu ülkenizde

İpekçi'nin öldürülüşünün 40. yılında TGC'nin yaptığı açıklama şöyle:

“Basın ve düşünce özgürlüğünü ve demokrasiyi yaşamı pahasına savunan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkan Vekilliği görevini de üstlenen Abdi  İpekçi yaşamı boyunca mesleki dayanışmadan yana bir tutum benimsedi.

Milliyet Gazetesi’nde halkın yararına gazetecilik yaptı, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkına saygı gösterdi, doğruluğunu kontrol etmeden haber yayınlamadı. Bu değerlerle genç gazetecilerin yetişmesinde önemli rol oynadı.

Türkiye’ de gazeteciliğin evrensel ilkelere uygun bir çalışma düzenine kavuşmasında önemli katkıları olan gazeteci Abdi İpekçi’yi hain bir saldırı sonucu öldürülüşünün 40. yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Abdi İpekçi’yi öldürenlerin ve hedef gösteren karanlık odakların hala faili meçhul kalmasının demokrasi ayıbı olarak karşımızda durduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Abdi İpekçi gazeteciliği hala değerini koruyor. Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız.”

Yanılıyorsunuz, Ağca cezasını çekmedi...

Anma töreni

Maçka’daki evinin bulunduğu sokakta 40 yıl önce karanlık bir suikasta kurban giden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi 1 Şubat'ta (yarın) mezarı başında anılacak. Zincirlikuyu’daki kabri başında düzenlenen törene İpekçi’nin ailesi, meslektaşları ve sevenleri katılacak.