Spor

Türk ekipleri UEFA Avrupa Ligi'nde ilk puanlarını arıyor

Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor Avrupa Ligi'ne yaptıkları kötü başlangıcı unutturmak istiyor

03 Ekim 2019 14:08

Türkiye'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcileri Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor bu akşam grup etabındaki ikinci karşılaşmarına çıkacak. Üç Türk ekibi de Avrupa Ligi'ndeki gruplarına mağlubiyetle başlamıştı. 

Kara Kartal kötü gidişe dur demek istiyor

Lige tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapan ve Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçında deplasmanda Slovan Bratislava'ya 4-2 kaybeden Beşiktaş, bu akşam 19.55'te İngiltere Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton'ı ağırlayacak. Karşılaşmayı Avusturya Futbol Federasyonu'ndan hakem Harald Lechner yönetecek. Siyah-beyazlı ekip, bu maçı kazanıp hem galibiyet serisine başlayarak toparlanmak hem de grupta üst sıralara tırmanmak istiyor.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Victor Ruiz, dün yapılan antrenmanda takımla çalıştı. Wolverhampton'da ise ayak parmağı sakatlığı dolayısıyla hafta sonu oynanan Watford maçını kaçıran Diogo Jota'nın durumu belirsizliğini koruyor.

Başakşehir moralli

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden bir diğer Türk takımı Medipol Başakşehir ise J Grubu 2'nci maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı konuk edecek. Karşılaşmada İngiliz hakem Stuart Attwell düdük çalacak.

Gruptaki ilk maçında deplasmanda Roma'ya 4-0 kaybeden Başakşehir, Süper Lig'deki Beşiktaş beraberliğinin ardından aldığı farklı Çaykur Rizespor galibiyetiyle bu maça moralli çıkacak. Teknik direktör Okan Buruk, bu maçı kazanarak kariyerindeki ilk Avrupa galibiyetini almak istiyor. Buruk, daha önce İstanbul ekibiyle çıktığı üç karşılaşmada da mağlubiyet yaşamıştı.

Turuncu-lacivertli ekipte, karşılaşma öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor. Konuk ekipte ise Lars Stindl, İbrahima Traore, Fabian Johnson, Tobias Strobl, Keanan Bennetts, Jonas Hoffman ve Torben Müsel sakatlıklarından dolayı Bundesliga'da oynanan Hoffenheim maçında forma giyemedi.

Başakşehir'in Mönchengladbach ile oynayacağı karşılaşma da bu akşam saat 19:55'te başlayacak.

Trabzonspor 3 puan istiyor

Avrupa Ligi C Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor ise sahasında grup lideri Basel'i ağırlayacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Marco Di Ballo yönetecek.

Gruptaki ilk maçında deplasmanda İspanya temsilcisi Getafe'ye 1-0 kaybeden bordo-mavili ekip, yarınki mücadeleyi kazanıp avantajlı konuma geçmek istiyor. Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman bu maçla birlikte kariyerinde 2'nci defa bir Avrupa Ligi grup maçında kulübede olacak.

Trabzonspor'da İvanildo Fernandes, Yusuf Sarı, Abdulkadir Ömür ve Caleb Ekuban'ın sakatlıkları devam ediyor. İsviçre ekibi Basel'de ise sakatlığı süren Ricky van Wolfswinkel'in bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

İki taraf bu akşam saat 22:00'de karşı karşıya gelecek.