Gündem

Tunç Soyer: Türkiye'nin en güzel hikâyesi şimdi başlıyor

"Türkiye’de siyasetin dili de, içeriği de değişecek"

02 Nisan 2019 07:23

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Tunç Soyer, "Türkiye'nin en güzel hikâyesinin şimdi başladığı"nı söyledi.

Soyer, yüzde 58 oy ile büyükşehir belediye başkanı seçildikten sonra süreci Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'e değerlendirdi. Soyer, "Hayat yerelde akıyor ve dünya yerelden değişiyor. Türkiye’de de bu değişimin eşiğindeyiz. 1 Nisan itibarıyla bunun kapısı açıldı. İnsanlar, yerelden değişimin ilk işaretlerini verdiler. Değişim talebinin tabandan geliyor olması son derece kıymetli. Buna sahip çıkacağız. Türkiye’de siyasetin dili de, içeriği de değişecek. Türkiye değişecek ve bu büyükşehirlerle başlayacak” dedi.

Sosyal medyadaki Seferihisar Belediye Başkanı unvanını “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı” olarak değiştiren Soyer, ilk olarak en az oy aldığı mahallelere giderek “Hepinizin başkanıyım” diyeceğini açıkladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Soyer, “Martın sonu bahar oldu. Türkiye’nin en güzel hikâyesi şimdi başlıyor” dedi.

Soyer, “Seçmenlerimiz, birlik ve beraberlikten yana oy kullanmıştır. Bizi gömmeye çalıştılar ama unuttukları bir şey vardı, bizler tohumuz. Bir gider bin geliriz. Gömdükçe daha çok geliriz” ifadelerini kullandı.