Dünya

Trump'tan Yılın İnsanı seçilen 16 yaşındaki Thunberg'e: Öfke yönetimi problemini çözmeli, gevşe Greta gevşe

Donald Trump da TIME dergisinin Yılın İnsanı adaylarından biriydi

12 Aralık 2019 15:36

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg'in TIME dergisi tarafından 'Yılın İnsanı' seçilmesini 'saçmalık' ifadeleriyle yorumladı. Trump, Thunberg'e 'Gevşe Greta gevşe' diyerek genç iklim aktivistine bir arkadaşıyla sinemaya gitmesini tavsiye etti. 

ABD Başkanı Donald Trump, kendisinin de adayları arasında olduğu TIME 'Yılın İnsanı' seçimini 'saçmalık' olarak yorumladı. TIME'ın 2019 için 'Yılın İnsanı' olarak Greta Thunberg'i seçmesi üzerine Trump Twitter'da şu ifadeleri kullandı: "Çok saçma. Greta öfke yönetimi problemi üzerine çalışmalı ve sonra da bir arkadaşıyla güzel eski bir filmi izlemeye gitmeli. Gevşe Greta gevşe' 

Trump'ın yazdıklarının ardından Thunberg Twitter'da kendisini tanıtmak için "Öfke yönetimi problemi üzerinde çalışan bir genç. An itibariyle gevşiyor ve bir arkadaşıyla eski güzel bir film izliyor" ifadelerini kullandı. 

Trump, kendisinin 'inanmadığı' iklim krizi için dünya çapında bir hareket başlatan 16 yaşındaki Greta Thunberg için daha önce alaycı bir yorum yapmış, "Çok mutlu bir genç kıza benziyor" demişti.