Dünya

Trump, Keşmir konusunu soran Pakistanlı gazetecileri Başbakan'a şikâyet etti: Nereden buldun bu fantastik adamları?

Trump'ın tepkisinin ardından İmran Han’ın yüzünün kızardığı görüldü

25 Eylül 2019 00:00

ABD Başkanı Donald Trump, Pakistan Başbakanı İmran Han ile yaptığı basın toplantısında kendisini Keşmir konusunda sorgulayan Pakistanlı gazetecileri için, Han’a dönerek “Nereden buluyorsun bunları? Bu adamlar fantastik” dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD’nin New York kentindeki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştiren Pakistan Başbakanı İmran Han ile ABD Başkanı Donald Trump’ın ortak basın toplantısına Trump’ın ‘bilindik’ çıkışları damga vurdu.

Pakistanlı gazetecilerden biri, soru sormak için söz aldığı sırada Keşmir sorunu nedeniyle alevlenen krizin taraflarından olan Hindistan’ı ‘saldırgan’ diye tanımladı.

Bunun üzerine Trump, İmran Han’ı işaret ederek gazeteciye “İşte bu sevdiğim tarzda bir gazeteci. Sen onun (İmran Han) ekibinden misin? Düşündüğün şeyleri söylüyorsun. Seninki bir soru değil, bir beyan” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca gazetecilere sorularını ‘kısa’ tutmasını önerdi.

Bir gazetecinin de Keşmir’deki insan hakları ihlallerine dair bir soru sorması üzerine bu kez Trump, doğrudan İmran Han’a döndü ve “Bunlar gibi gazetecileri nereden buluyorsun? Bu adamlar fantastik” dedi.

Bu diyalogun ardından İmran Han’ın yüzünün kızardığı görülürken, salonda bulunanların bazısı da durumu kahkahalarla karşıladı.

Bu, İmran Han ile Donald Trump’ın bir ay içinde gerçekleştirdiği ikinci görüşme oldu. Trump daha önce Keşmir sorunu konusunda Hindistan ile Pakistan arasında arabuluculuk yapabileceğini söylemişti.