Dünya

Trump'tan Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'ye: Çılgın Nancy sahtekârlık yapıyor

Trump, azil maddelerinin Senato'ya gönderilmemesine tepki gösterdi

23 Aralık 2019 11:24

Hakkındaki azil dosyasının Senato'ya sevk edilmemesini değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Twitter üzerinden "Çılgın Nancy, Cumhuriyetçilerin elindeki Senatoya azil sahtekârlığıyla ilgili kuralları dikte etmeye çalışıyor" diyerek tepki gösterdi. Ayrıca Trump, sürece ilişkin "Anayasayı ihlâl ediyorlar" açıklamasında bulundu.

Trump, Florida'da katıldığı bir etkinlikte hakkındaki azil maddelerinin Temsilciler Meclisinde onaylanmasına rağmen hala Senatoya gönderilmemesine sert tepki gösterdi. Bu durumun "adaletsizce" olduğunu vurgulayan Trump, Pelosi'nin elinde ciddi malzeme"olmadığı için böyle bir yol seçtiğini savundu.

"Demokratların davası öldü"

Demokratlar'ın her şeyin bitmesini istediğini vurgulayan Trump, "Demokratların davası öldü, anket sonuçları çok kötü" değerlendirmesinde bulundu.

Trump, Demokratların 2016'daki başkan adayı Hillary Clinton ve Demokratların kendisi hakkındaki sahte bir dosya için para ödediklerini savunarak, "Demokratlar ve Hillary benim kampanyamda casusluk yaptı ve bunun üstünü örtmeye çalışıyor. Aynı Watergate skandalı gibi ama bu daha da büyüğü" ifadelerini kullandı.