Dünya

Trump, ABD'nin en yüksek tirajlı gazetesinin 6 yıl içinde batacağını iddia etti

"Gerçek hikaye şu ki Trump çok para kazandı ve her şeyi nakitle alıyor"

20 Mayıs 2019 15:03

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump,  ABD'nin en çok satan gazetesi New York Times'ın kendisinin Beyaz Saray'daki görevi bittiği zaman kapanacağını iddia etti.

New York Times'ın "bankaların kendisiyle iş yapmak istemediğiyle" ilgili haberine tepki gösteren Trump, ülkesindeki ana akım medyanın "hiç olmadığı kadar yozlaştığını" ifade etti. Trump, bankalarla çalışmamasının sebebinin "çok parasının olması" olduğunu belirtti.

Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

"Başarısız New York Times (6 yıl sonra ben ofisten ayrıldıktan sonra ölecek) ve öbür yalan haberci medya kuruluşları benim banka kullanmamamın sebebinin bankaların benimle çalışmak istemediği olduğu hakkında haberler yapıp duruyor. YANLIŞ! Bunun sebebi benim paraya ihtiyacım olmamasıydı. Çok eski stil ama gerçek bu.

Para istemediğinde ve paraya ihtiyacın olmadığında, bankalara ihtiyacın olmuyor. Bankalar hep benimle iş yapmaya açık oldu, para kazanmak istiyorlar. Yalancı medya bunu sadece beni kötülemek için söylüyor ve hep isimsiz kaynaklar kullanıyorlar (Çünkü aslında böyle kaynaklar yok)...

Ana akım medya hiç bugün olduğu kadar yozlaşmış ve dengesiz olmamıştı. En büyük hikaye aslında yalan haberciler ve halkın gerçek düşmanları da onlar. İşte bu yüzden gerçek Rus aldatmacısının haberini yapmıyorlar. Ancak ABD halkı olanları anlayacak kadar tecrübeli. 

Gerçek hikaye şu ki Trump çok para kazandı ve her şeyi nakitle alıyor, bankalara ihtiyacı yok. Bütün bu nakit parayı nereden buldu? Rusya'dan olabilir mi? Hayır, ben harika bir işletme kurdum ve bankalara ihtiyaç duymadım, ama ihtiyacım olsa orada olurlardı. 

DeutscheBank'a gelince, çok iyidiler ve çok profesyonel davrandılar - ve onları sevmemem için bir neden olsa başka bir yere giderdim. Çevrede çok param ve seçebileceğim çok banka vardı. Paramı seve seve alırlardı. Yalan haber!"