Spor

Trabzonspor, Ekuban'ın 3 gol attığı maçta AEK'yı mağlup etti

Trabzonspor, AEK Atina'yı deplasmanda 3-1 mağlup ederek tur için büyük avantaj elde etti

22 Ağustos 2019 21:10

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, play-off ilk maçında karşılaştığı Yunanistan temsilcisi AEK Atina'yı deplasmanda 3-1 mağlup ederek tur için büyük avantaj elde etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren goller 28., 44. ve 71. dakikalarda Ekuban'dan geldi.

Trabzonspor'da Jose Sosa, 24. dakikada bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

AEK'in cezası sebebiyle seyircisiz oynanan müsabakada aldığı bu skorla turun kapısını aralayan temsilcimiz, 29 Ağustos Perşembe günü rövanş maçında rakibini ağırlayacak. Tur atlayan taraf Avrupa Ligi'nde grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.

Ünal Karaman, Sparta Prag 11'ini bozmadı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında deplasmanda AEK karşısında, ligde Kasımpaşa ile oynanan karşılaşmadaki kadroya göre ilk 11'de 4 değişiklik yaptı. Karaman, Fernandes, Campi, Mikel ve Yusuf Sarı'yı AEK karşısında yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncuların yerine Hüseyin, Hosseini, Abdulkadir Parmak ile Ekuban'a görev verdi. Ligin ilk maçında farklı bir kadro sahaya süren Karaman, AEK karşısında sahaya Avrupa Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Sparta Prag ile oynadığı karşılaşmanın aynı 11'i ile çıktı.

AEK'da iki değişiklik

AEK Teknik Direktörü Miguel Cardoso ise son olarak Avrupa Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Universitatea Craiova ile oynadıkları maçın kadrosuna göre ilk 11'de iki değişiklik yaparak Krsticic'in yerine Simao'yu, Geraldes'in yerine de Verde'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Maç seyircisiz

AEK-Trabzonspor karşılaşmasında ev sahibi ekibin cezası nedeniyle taraftarlar yer almadı. Seyircisiz oynanan maçı sadece Trabzonspor'un misafiri olarak stada gelen yaklaşık 200 kişi izledi. AEK cephesinden de az sayıda izinle gelen öğrenciler maçı tribünden takip etti. Bordo-mavililerin UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Eleme Turu'nda Sparta Prag ile deplasmanda oynadığı maçta da ev sahibi ekibin cezası nedeniyle seyirci yer almamıştı.

İlk 11'ler

AEK: Barkas, Paulinho, Vranjes, Svarnas, Lopes, Simao, Simoes, Verde, Livaja, Mantalos, Oliveira

TRABZONSPOR: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Abdülkadir Parmak, Sosa, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Sörloth