Gündem

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş: Kurumsal zincir marketlerde alkol satışı serbestti; biz de tweet atarak müjdeyi verdik

"Bu ideolojik bir karar; biz esnafız siyasi konuşmuyoruz"

30 Nisan 2021 22:10

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, tam kapanma döneminde alkollü içkilerin satışının yasaklanmasına ilişkin "Bugün kurumsal zincir marketlerde alkol satışı serbestti ve eğer onlar satıyorsa biz de dedik ki herhalde onlara bir yerden bildiri geldi o zaman, biz de tweet atarak müjdeyi verdik" dedi.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası'na konuşan Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Kütahya, Eskişehir ve Bursa'da İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla yasak haberi geldi. Bunlar bizim vergisini peşin ödediğimiz ürünler. Biz esnafız siyasi konuşmuyoruz" ifadesini kullandı.

Bazı bölgelerde satışın devam ettiğini, bazı yerlerde ise yüksek cezaların kesildiğini belirten Aybaş, "Normalde idari cezaya 3100 lira ceza yazıyorlar ama buna kısıtla zamanlarda alkol satışı da eklendiği zaman ki en alt limit 63 bin lira, üst lira 320 bin lira" şeklinde konuştu.

Aybaş'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Her kısıtlama döneminde aslında bu tür şeyler yaşanıyordu ama biz sesimizi duyuramıyorduk. Atmış olduğum tweetle bu iş büyüdü. Halkın sağlığını korumak adına böyle bir şey yapılsaydı eğer, biz tamam derdik ama bu kapanma yaşanırken bizim için de bir destek paketi keşke açıklasalardı. Madde yok, yasak yok. Biz yasağı delmiyoruz. Yasak olsa yasak delinir. Bu zaten yazılı bir emirle yasaklanmadı ki şifahen yasaklandı ferman niteliğinde. İki dudak arası çıkan bir cümleyle dediler ki yasak, biz de dedik ki hayır değil.

"Şu an satış devam ediyor ama birçok yerde idari ceza kesmeye başladılar. Normalde idari cezaya 3100 lira ceza yazıyorlar ama buna kısıtla zamanlarda alkol satışı da eklendiği zaman ki en alt limit 63 bin lira, üst lira 320 bin lira. İl Hıfzıssıhha Kurulları karar almış şimdilik Kütahya, Bursa ve Eskişehir için.

"Bu ideolojik bir karar; biz esnafız siyasi konuşmuyoruz"

"Dükkana gelen bir müşterinin alkol dolabını açtığı an koronavirüs kapacağını söylüyorlar. Bu durum tamamen özel yaşama müdahaledir. Bugün kurumsal zincir marketlerde alkol satışı serbestti ve eğer onlar satıyorsa biz de dedik ki herhalde onlara bir yerden bildiri geldi o zaman bizde tweet atarak müjdeyi verdik.

"Bizim sattığımız ürünler vergisini peşin ödediğimiz ürünler. Bu ideolojik bir karar. Biz esnafız siyasi konuşmuyoruz. Muhalefet partileri, muhafazakar kesim ne der diyerek düşüncesiyle bu durumu dillendiremiyorlar. Tarikat ve cemaat üyeleri son iki aydır dükkanımıza gelip 'bu işi yapmayın, yaptığınız iş lanetli iş' diyerek bize baskı yapıyorlar aynı zamanda asılsız mektuplar alıyoruz."