Gündem

TBMM Başkanı Şentop'tan Anıtkabir'e ziyaret

Eski Meclis Bşakanı Binali Yıldırım, Şentop'u ziyaret etti

25 Şubat 2019 11:32

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27. Dönem Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret etti. TBMM Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Celal Adan, Levent Gök, Mithat Sancar ve diğer Başkanlık Divanı üyeleriyle Anıtkabir'e gelen Şentop, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşuna bulundu.

TIKLAYIN - 29'uncu dönem Meclis Başkanı 336 oyla Mustafa Şentop oldu

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şentop, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: 

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi 27'nci Dönem Başkanlık Divanının yeni başkan ve üyeleri olarak huzurunuzdayız. Kurtuluş mücadelemizin başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve devletimizin kurucu lideri olarak asil milletimize emanet ettiğiniz 'eserinizi' hür ve bağımsız bir şekilde yaşatmak için görev yapıyoruz.  Milli iradeden aldığımız güçle devletimizi ve milletimizi daha büyük hedeflere ulaştırmak için gayret ediyor, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için istikbale doğru büyük bir güvenle ilerliyor, şerefli milletimizin ve ilelebet payidar kalacak devletimizin bekasını her şeyin üstünde tutuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak, milletimizi huzur ve refah içinde yaşatmak için büyük bir azim ve inançla çalışıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Şentop, engelli kızıyla Anıtkabir'e gelen bir babayla da sohbet etti, kızın sağlığı hakkında bilgi aldı. 

Binali Yıldırım'dan Şentop'a ziyaret

Öte yandan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermesinin ardından Meclis Başkanlığı'ndan istifa eden Binali Yıldırım, Şentop'u ziyaret etti. 

Kameralar karşısına geçen ikiliden Şentop, "Ben çok teşekkür ediyorum. Bir teknik ziyaretti. Kendisi bizim siyasette büyüğümüz, kendisinden çok şey öğrendik. İstanbul'da da başarısı için dua ediyoruz her zaman. Bir tebrik ziyaretiydi" diye konuştu.

Yıldırım da kendisine "Artık İstanbul'da olacaksınız değil mi?" diye soran gazeteciye, "İnanmıyor musunuz? Durup durup soruyorsunuz," dedi. Yıldırım devamında, "İstanbul'a güveniyorum. İstanbul beni ben yapan şey. İstanbul'a hazırız. Karar İstanbul'un. İstanbul karar verdikten sonra bir saniye bile durmadan güzel işler başaracağız" diye konuştu.