Dünya

Taylor Swift'in temsilcisi "özel jetini en çok kullanan ünlü" iddiasına yanıt verdi

Ünlülerin 17 dakika kadar kısa süreli yolculuklar için özel jetlerini kullanması son günlerde tepki çekiyor

02 Ağustos 2022 13:11

Bir pazarlama şirketinin verilerine göre özel jetini en çok kullanan ünlü olarak belirlediği şarkıcı Taylor Swift’in temsilcileri, iddiayı yalanladı. Swift’in özel jetle yapılan tüm seyahatlerde bulunmadığı, jetin kiralandığı belirtildi.

Yard isimli pazarlama şirketi, karbon emisyonunda büyük bir payı olduğu bilinen özel jetlere sahip ünlülerin, jetleri hangi sıklıkta kullandığını inceledi.

Araştırmaya göre Swift’in özel jeti 1 Ocak ve 29 Temmuz 2022 arasında 170 uçuş gerçekleştirdi. Ortalama uçuş süresinin 80 dakika olduğu belirtilirken 2022 yılında toplam uçuş kaynaklı emisyonunun 8 bin 293 tona karşılık geldiği tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama Taylor Swift’in sözcüsünden geldi. Sözcü, “Taylor’ın jeti düzenli olarak başka kişilere kiralanıyor.” Dedi.

Celebrity Jets isimli bir Twitter hesabı, ünlülerin özel jetlerini takip ediyor. Drake, Travis Scott, Kylie Jenner gibi ünlülerin 17 dakika kadar kısa süreli yolculuklar için özel jetlerini kullanması son günlerde tepki çekiyor.

Özel jetlerin her yıl 33 milyon ton sera gazı emisyonuna sebep olduğu biliniyor. Yolcu sayısının az olması sebebiyle, normal bir yolcu uçağından 14 kat daha çevreyi kirlettikleri belirtiliyor.