Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri Müdürü Fahrettin Poyraz: Tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladık

"Bu konuda talep marketlerden geldi"

28 Mart 2019 12:29

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla tanzim satış noktaları haricinde, zincir mağazalara da mal tedarikinin sağlanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Poyraz, "Bu konuda talep marketlerden geldi" dedi.

Anadolu Ajansı'ndan Mustafa Çalkaya'nın haberine göre, Poyraz, uygulamanın fiyatlar ve aracılık sistemi üzerinde sağlayacağı katkılara işaret etti. Poyraz, "Tarım Kredi olarak tanzim ürünlerinin marketlere satışına başladık. Bu konuda talep marketlerden geldi. Fiyatların artmasında en büyük etken olan aracılık sisteminin fiyatlar üzerinde oluşturduğu negatif etkiyi minimize etmeyi hedefliyoruz. İlk etapta lojistiği kolay olan patates ve soğanı marketlere sunuyoruz" diye konuştu.

Marketteki tanzim ürünlerinin tanzimdeki fiyatların üzerinde olabileceğine dikkat çeken Poyraz, şunları ifade etti:

"Burada lojistik ve diğer masraflar markete ait olacağı için onlar bir miktar masrafı bizim satış fiyatımızın üzerine ekleyecekler. Belediyeler kamu hizmeti gördüklerinden bazı maliyetlere katlanıyorlar ama marketler ticari işletme. Bu nedenle ürünlerin fiyatına belli bir miktar karlarını koymaları gerekebilir. Benim tahminim, bu ürünlerde marketlerin satış fiyatı her halükarda piyasa fiyatlarının çok çok altında bir rakama denk gelir."

Poyraz, tanzim satış noktalarının devam edip etmeyeceğinin seçimlerden sonra değerlendirileceğini ifade etti.