Dünya

Suudi Arabistan bu sene beşinci kez Türkiye'deki vatandaşlarına uyarı yolladı

Turizm uzmanı Altayyar, Türkiye'ye bu yaz giden Suudi turistlerin sayısının yaklaşık yüzde otuz azaldığını söyledi

19 Temmuz 2019 15:05

T24 Dış haberler

Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarını "dolandırılabilecekleri" konusunda uyardı. Bu Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin Türkiye'deki vatandaşların 2019'da gönderdiği 5. uyarı oldu.

Büyükelçilik tarafından yayınlanan açıklamada bazı turistlerin Trabzon havalimanı ve şehir merkezindeki araba kiralama şirketleri tarafından dolandırıldığını belirtildi. 

Asharq Al-Awsat'ta yer alan habere göre bazı turistlerin kredi kartından ufak kazalar sonrası "tamir" sebebiyle para çekildi ve araba kiralama şirketleri ufak arızaları gerekçe göstererek çalışanlardan daha fazla para almaya çalıştı. 

Bu ay başında büyükelçilik bazı Suudi turistlerin pasaportunun çalınmasının ardından, "kişisel eşyalarınıza dikkat edin" şeklinde de bir açıklama yayımlamıştı. Asharq Al-Awsat'ın ulaştığı verilere göre Türkiye'de son dört ayda 165 Suudi Arabistan pasaportu çalındı.

Suudi turizm uzmanı Dr. Nasser Altayyar, Türkiye'ye bu yaz giden Suudi turistlerin sayısının yaklaşık yüzde otuz azaldığını söyledi.