Dünya

Suudi Arabistan, ABD'deki Pensacola saldırısı için başsağlığı diledi; sosyal medya kullanıcıları gündeme Kaşıkçı cinayetini getirdi

07 Aralık 2019 08:23

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Florida'daki Pensacola Hava Üssü'nde bir Suudi askeri öğrencinin 3 ABD askerini öldürmesiyle ilgili Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ile görüştüğünü açıkladı. Trump'ın Kral Selman'ın başsağlığı mesajını paylaşmasının ardından binlerce sosyal medya kullanıcısı 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini gündeme getirdi.

Sosyal medya sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, "Biraz önce Suudi Arabistan Kralı Selman Pensacola, Florida'daki saldırıda öldürülen askerlerin ailesi ve arkadaşlarına içten başsağlığı mesajını sunmak için aradı. Kral, silahlı saldırganın yaptığı barbarca şeyin Suudi halkını çokça sinirlendirdiğini ve bu insanın hiç bir şekilde ABD'lileri seven Suudi halkının hislerini yansıtmadığını söyledi" aktarımında bulundu.

Trump'ın bu paylaşımının ardından birçok sosyal medya kullanıcısı tekrar ABD lideri ile Suudi yönetimi arasındaki ilişkiyi gündeme getirdi. Birçok kişi, ABD Başkanı Trump'a Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının hâlâ sorumlu tutulmadığını hatırlattı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) dahil olmak üzere birçok kurum cinayetin emrini Kral Selman'ın oğlu Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'ın verdiği sonucuna varmıştı.

Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasını talep eden binlerce sosyal medya kullanıcısının paylaşımının ardından #JamalKhashoggi en çok paylaşılanlar arasına girdi.