Gündem

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Davutoğlu'na "açıkla" çağrısı: Biz ne uğruna bu kadar öldük?

Davutoğlu, "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz" diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecini işaret etmişti

24 Ağustos 2019 11:46

Suruç Aileleri İnisiyatifi, "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz" diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecine işaret eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'açıkla' çağrısı yaptı; "7 Haziran ile 1 Kasım arası ne oldu? Biz ne için, ne uğruna bu kadar öldük ve yaralandık?" diye sordu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran-1 Kasım süreciyle ilgili ifadeleri tartışma konusu oldu. Dün gittiği Sakarya’da “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Neden mi? Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman eminim en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” ifadelerini kullanan Davutoğlu’na ‘süreci açıkla’ çağrıları yapılıyor.

TIKLAYIN - Davutoğlu’ndan ağır suçlama: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!

 

Suruç Aileleri İnisiyatifi kurumsal Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Defterler açılırsa’ değil katliam siyasetinin defterleri açılmalı, herkes ne biliyorsa söylemelidir. 7 Haziran ile 1 Kasım arası ne oldu? Biz ne için, ne uğruna bu kadar öldük ve yaralandık?” ifadeleri yer aldı.

"Haydi yapın bu iyiliği bu ülkeye!"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, “Haydi Sayın Davutoğlu, çıkın açıklayın. 7 Haziran 1 Kasım arası neler oldu, hangi suçlar işlendi, açıklayın… Failleri insan yüzüne çıkamasınlar, cezalandırılsınlar… Haydi yapın bu iyiliği bu ülkeye!” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 7 Haziran-1 Kasım arası yaşanan saldırıları ‘seçim propaganda yöntemi’ olarak nitelendirirken şunları söyledi:

“Terör araştırma önergelerimizin reddedildiği, tarihimizin en büyük terör katliamlarının göz göre göre yaşatıldığı, terör ikliminin mimarları uygulayıcıları hala aramızda diyor dönemin Başbakanı Davutoğlu.”

"Tarihin yazmasını beklemeyin"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ da, “Davutoğlu ne diyor? Anılan dönemde kendisi başbakandı. Ne oldu ise sorumluluğu paylaşıyordu. Ne oldu sayın Davutoğlu? Kim ne yaptı? Neden insan içine çıkamaz? Tarihin yazmasını beklemeyelim. Siz söyleyin” açıklamalarında bulundu.