Dünya

Suriye'deki savaştan kaçıp Yeni Zelanda'daki cami saldırısında hayatını kaybeden baba ve oğul toprağa verildi

Cenaze törenine yüzlerce kişi katldı

20 Mart 2019 13:27

T24 Dış haberler

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camiye yapılan terör saldırıları sonucunda hayatını kaybeden 50 kişiden toprağa verilen ilk iki kişi Suriye'deki iç savaş nedeniyle Yeni Zelanda'ya iltica eden bir baba ve oğul oldu.

44 yaşındaki Khalid Mustafa ve 15 yaşındaki oğlu Hamza Mustafa'nın cenazesi, saldırılardan 5 gün sonra yapıldı. Cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı. Törene saldırılarda kolundan ve bacağından yaralanan Hamza'nın 13 yaşındaki kardeşi Zaed de katıldı. Mustafa ailesi, bir süre önce Suriye'deki iç savaş sebebiyle çoğu zaman "dünyanın en güvenli ülkesi" olarak nitelendirilen Yeni Zelanda'ya iltica etmişti. 

Associated Press'in aktardığına göre Hamza'nın lise müdürü öğrencisi için "şefkatli ve çalışkan biriydi" dedi ve ekledi "büyüdüğünde bir veteriner olmak istiyordu".

Saldırıda hayatını kaybeden Mustafa'nın eşi Salwa katıldığı bir radyo programında, "Ülkeye ilk geldiğimizde buranın dünyanın en güvenli ve en güzel ülkesi oluğunu söylediler. Burada çok güzel bir hayat başlatacaksınız dediler. Öyle olmadı" ifadelerini kullandı. Mustafa ailesinin 6 ay Ürdün'de sığınmacı olarak kaldıktan sora geçen sene Yeni Zelanda'ya taşındığı belirtildi.