Politika

Süleyman Soylu'dan gazeteci Saygı Öztürk'e: Haberi hayali kaynaklara dayandırarak yazdınız

Saygı Öztürk, Süleyman Soylu'nun iddiasının aksine Kılıçdaroğlu’nın koruma müdürü Koray Aslan’ın koruma kursu aldığını ileri sürmüştü

21 Mayıs 2019 17:35

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Saygı Öztürk’ün Sözcü gazetesinde yayımlanan “Soylu’yu kim yanıltıyor” başlıklı yazısına yanıt verdi. Soylu, EGM Personel Bilgi Sistemi’nden yapılan incelemede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünün “VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu” almadığının görüldüğünü belirtti.

Soylu, “2002’de Slovakya’ya misyon koruma görevine gitmeden önce misyon koruma kursu içinde VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu aldığını şifahi olarak beyan etmiş ancak konu ile ilgili beyanını teyit edecek herhangi bir belge veya kurs katılım sertifikası kendisi tarafından ilgili birimlerimize sunulamamıştır” ifadelerini kullandı.

“Bakanlığımıza teyit ettirseydiniz”

“VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu” ve “Misyon Koruma Kursu”nun içerik bakımından farklı olduğunu aktaran Soylu, şöyle devam etti:

“Söz konusu korumanın kayıtlarımızda her iki kursu da almadığı açıkça görülmüştür. Dün birçok internet sitesine düşen kaynağı belli olmayan bu haberi hayali kaynaklara dayandırarak yazmanız habercilik anlayışınızın bakışınızın ne kadar sağlıklı olduğunu göstermektedir. Bakanlığımızın ilgili birimlerine teyit ettirseydiniz yanılmamış olur, kamuoyuna gerçek ve doğru bilgiyi aktarmış olurdunuz. Ayrıca bu konuda teftiş ilgili birimlerimizce devam etmektedir.”

Ne olmuştu?

Saygı Öztürk, bugün yayımlanan yazısında, emniyet kaynaklarından aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürünün “VIP Önemli Kişileri Koruma Kursu” aldığını, Bakan Soylu’ya yanlış bilgi verildiğini öne sürmüştü.

Öztürk, yazısında “9 yıldır Kılıçdaroğlu’nun koruma amirliği yapan Koray Aslan konusunda anlaşılıyor ki Bakan’ı yanıltmışlar. 2002-2005 yılları arasında Slovakya’da büyükelçinin korumalığını yaptı. Bu kursu almayan kişinin gönderilmesi mümkün değil. Bakan ‘Koruma kursu görmedi’ derken açıkça yanıltıldı” ifadelerine yer vermişti.