Gündem

Şule Çet'in ölümüne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı

İddianamede iki şüphelinin Şule Çet'in düşmesinden 18 dakika sonra ofisten dışarı çıkmalarının delil karartma şüphesini güçlendirdiği savunuldu

07 Şubat 2019 17:36

Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20'inci katından düşerek şüpheli bir şekilde ölmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, sanıkların, Çet’in düşmesinin hemen ardından 18 dakika sonra olayın gerçekleştiği ofisten çıkıp asansöre bindiği ve tartıştığı anlar yer alıyor.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, şüphelilerin bu sürede iddianamede belirtildiği gibi delil karartma işlemi yaptığı öne sürülüyor. 

Sanıklar birbirleriyle çelişti

Şule Çet’in 28 Mayıs 2018’de Ankara’da çalışmakta olduğu plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Şule Çet’in cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra plazadan atıldığı öne sürüldü. Şule Çet’in patronu Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada suçlamaları reddeden iki sanığın beyanlarının birbirleriyle çeliştiği görüldü.

Çağatay Aksu, bardakları olaydan önce yıkadığını söylerken, Akand’ın Çağatay’ın Şule aşağı atladıktan sonra içki bardakları yıkadığını belirtti. Çağatay Aksu’nun, içki şişelerini dinlenme odasındaki çöp kutusuna koyduğu da ortaya çıktı.

Delil karartma şüphesi

Sanıkların Çet’in düşme anından 18 dakika sonra aşağı inmeleri, plazada delil karartma şüphesini de arttırdı. Akand’ın aşağıya indiklerinde güvenliklere “Şule, çıktı gitti, görmedin mi lan” diye tepki göstermesi, Aksu’nun da plazadan arabayla ayrılması 10 dakika sonra geri dönmesi, sanıkların şüpheli durumlarını ortaya koydu. 

Sanıkların Çet’in düşmesinin hemen ardından olayın gerçekleştiği ofisten çıkıp asansöre bindiği ve tartıştığı anların görüntüsü de ortaya çıktı.

Çet, gece 03.50’de düşmüştü. Sanıklar ise Çet’in düşmesinin ardından yaklaşık 18 dakika sonra yani 04.08’de ofisten çıkıyor. Berk Akand bir köşeye oturuyor ve diğer şüpheli Çağatay Aksu ile konuşuyor.

Akand’ın Aksu’ya tepki gösterdiği ve yerinden kalkıp üzerine doğru hareket ettiği de görüntülere yansıyor. Bu sırada kamera açısına giren Çet’in eski patronu olan Aksu’nun bina içerisinde sigara içtiği görülüyor. İkili daha sonra asansöre binerek, aşağı iniyor.