Kültür-Sanat

Çocuklar için 'Hayal Et' albümü çıktı. Şarkılar internet üzerinden ücretsiz indirilebilir

Çocuklarla müzikli eğitim alanında çalışan Şubadap Çocuk, "Hayal Et" albümünü yayımladı

05 Mart 2019 16:15

Çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk müzik grubu çocukların ilgilerinden, düşüncelerinden, sorularından yola çıkarak  yeni bir müzik albümü yayımladı. 

Albümün adı: Hayal Et. Özelliği de tüm şarkıların çocuklar tarafından seslendirilmesi.

Her bir çocuk şarkısının teması var. Örneğin; 'Fasa Fiso' toplumsal cinsiyet odaklı bir şarkı.  'Makine Çocuk'  makineleşmek istemeyen çocukların yetişkinlere mesajlarını içeriyor. 'Serçe', şarkısı 9/8’lik hayvan haklarını merkezine alıyor. Albüme adını veren 'Hayal Et' şarkısı da çocukların nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini betimliyor. 

Albüm, www.subadapcocuk.org’dan ve Şubadap Çocuk’un sosyal medya hesaplarından ücretsiz dinlenebilir ve ayrıca bit.ly/subadaphayalet bağlantısı kullanılarak ücretsiz indirilebilir.

Şubadap Çocuk kimdir?

6 yıldır, çocuklarla müzik temelli çalışmalar yürüten Şubadap Çocuk, Türkiye, Kıbrıs, Almanya ve Hollanda’nın pek çok yerinde yaptığı turnelerde çocuklarla buluştu. Bu turneler boyunca okullarda, köylerde, kültür merkezlerinde, parklarda, sokaklarda konserler verdi; çocuklarla ve yetişkinlerle söyleşiler yaptı.

Şarkılarını, tüm dünya çocuklarıyla tanıştırmak için Arapça, İngilizce, İspanyolca ve Kürtçe dillerine çevirdi.