Gündem

Starbucks İngiltere'de mağazalarını açıyor

Müşterilerin mağazada oturmasına izin verilmeyecek

11 Mayıs 2020 16:34

ABD’li kahve mağazası zinciri Starbucks, perşembe gününden itibaren, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle kapatılan İngiltere genelindeki 150 şubesini açacağını duyurdu.

Küresel kahve zinciri Starbucks yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisi kapsamında kapanan mağazalarını yeniden açmaya hazırlanıyor.

NTV'nin haberine göre; Şirket, ABD’nin ardından İngiltere genelindeki mağazalarının yaklaşık yüzde 15’ini yeniden açacağını duyurdu. Ancak bu kapsamda, sadece take away (gel-al) ve araca servis hizmetlerinin yapılacağı, v.

Bununla birlikte, İngiltere genelindeki tüm mağazaların açılması için hazırlık yapıldığı ve birkaç deponun bu kapsamda faaliyete geçeceği bildirildi.

Starbucks, karantina uygulamalarının başladığı mart ayında tüm ardından İngiltere'deki tüm mağazalarını kapatmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir şirket yetkilisi, “Kapalı kapılar ardında her gün Koronavirüs'e karşı standartlarımı iyileştirmek içi çalıştık” diyerek, İngiltere geneline yayılmış mağazalarla başlayacak olan yeniden açma planının, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını ve refahını sağlamaya odaklanacağını söyledi.

Starbucks’ın şu anda Çin’deki mağazalarının yüzde 90’ı faaliyet gösteriyor. Bununla birlikte, Starbucks CEO'su Johnson, geçen pazartesi günü çalışanlarına yolladığı mektupta, şirketin ABD genelindeki mağazalarının yüzde 85'inin bu haftadan itibaren açılacağını duyurmuştu.