Gündem

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri nasıl ve nereden öğrenilir?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulama ekranı

02 Ağustos 2022 15:39

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri ilan edildi. Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleşecek sözleşmeli öğretmen sözlü sınavları için giriş yerleri belli oldu. E-devlet sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulama ekranı adayların erişimine sunuldu. Peki, sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri nasıl ve nereden öğrenilir? İşte sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulama ekranı:

Öğretmen ataması kontenjanları ve branş dağılımı ile ilgili MEB tarafından açıklama yapıldı. 20 bin öğretmen atamasının hangi branşlarda yapılacağı açıklandı. Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla; 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri nasıl ve nereden öğrenilir?

MEB atama takvimi ile belirlenen süreçte sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav yerlerinin 29 Temmuz 2022 günü açıklanacağı duyurulmuştu.

Mülakatlar 1-13 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sözleşmeli öğretmenlik sonuçları ise 16 Ağustos 2022 tarihinde adayların erişimine açılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV MERKEZİNİN İLANI