Gündem

Sözcü yazarı Öztürk: Prens Selman gelmeden, Cemal Kaşıkçı davası düşürüldü!

26 Haziran 2022 10:24

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katili Suudi Arabistanlı 26 kişiyle ilgili dava, Suudi Prens'inin gelişinden hemen önce “düşürüldü”, sanıklar hakkındaki yakalamalar kaldırıldı. Karar, 24 Haziran'da taraflara tebliğ edildi." değerlendirmesini yaptı. 

Öztürk yazısında, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme.' İstanbul'da Suudi Arabistan Konsolosluğu'na giren ve bir daha çıkamayan, gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili dosyada, onu “yok eden” 26 sanık işte bu sözlerle suçlanıyordu. Cinayetin baş sorumlusu olarak da Suudi Arabistan Prensi Selman gösteriliyordu. 26 şüpheli hakkında dava açıldı. Bunların yakalanması için interpol tarafından 'Arama ve yakalama' niteliğinde olan 'Kırmızı bülten' çıkarıldı. Ancak, ortada sanıklar yoktu. Dava, bu haliyle bitmeyecekti. Suudi Arabistan Riyad Ceza Mahkemesi 1. Ortak Dairesi'nin 30 Mayıs 2022 tarihli kararında 26  sanık  hakkında Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili soruşturma ve kovuşturma yürütüldüğü belirtildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği “Durma” kararından sonra, Suudi adli makamı tarafından verilen kararın gerekçesi değerlendirildi. Mahkeme, yargılama dosyası hakkında esasa dair bir karar vermesi  gerekiyordu." ifadesini kullandı. 

Öztürk şunları kaydetti:

"Riyad Ceza Mahkemesi 1. Ortak Dairesi'nin  kararının gerekçesi değerlendirildi, 11. Ağıor Ceza Mahkemesi, sanıklar hakkında yargılamaya devam olunmasını gerektirecek bir delil tespit edilemediği, bu haliyle sanıklar hakkında dava için  “DÜŞME” kararı verilmesini uygun bulundu. Yapılan yargılama giderleri de Devletimizin üzerine bırakıldı.

Prens gelmeden gazeteci katillerinin dosyası düşürüldü. Tarihler rastlantı mı, bilinçli mi bilemiyorum. Gazeteci katilleri gözünüz aydın kurtuldunuz. Hakkınızdaki Yakalama kararı kaldırıldı. İstediğiniz zaman Türkiye'ye gelebilirsiniz! Geçmişte Prens ve sizler için söylenenler de unutuldu gitti…"

TIKLAYIN | Prens Selman Türkiye’ye geldi, AKP Fatih Teşkilatı’nın 2018’deki “Katile katil diyebilen kişinin adıdır Erdoğan” tweeti gündem oldu: "Çünkü kasada para kalmadı"