Ekonomi

Sözcü yazarı Doğru: GES'den de parası olan ve iktidar tarafından korunup gözetilen yeni zenginler faydalanacak

Doğru, Erdoğan'a yönelik olarak "Evi yakan adam. Alevi söndüremiyor. Halkın yüzde 61'i geliriyle geçinemez duruma düştü" dedi

12 Haziran 2022 09:39

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" söylemine ilişkin "NAS'tan yola çıkıp 'yeni bir model' ortaya koydu. Evi yaktı Adam! Üstüne benzin döktü. Türkiye'yi kavurdu. Faizler yukarı gitti. Dolar yukarı gitti. Enflasyon yukarı. İşsizlik yukarı. Yoksulluk yukarı. Cari açık yukarı. Borçlar yukarı. Risk primi 800'ü aştı. Milli gelir düştü. İflas geldi" diye yazdı.

Doğru, kur korumalı mevduatın da (KKM)  iflas ettiğini belirterek şöyle dedi:

"GES'e geçildi. Açılımı Gelir Endeksli Senet olan bu GES ile de aslında kasasında, bankasında, yastık altında, yurt dışında parası olan ve bu iktidar tarafından korunup gözetilen yeni zenginler faydalanacak. Bir çeşit gizli özelleştirme KİT gelirlerine ortak yapılacaklar. Amaç doların artışını ve ona bağlı enflasyonun çıldırışını kesmek.

GES'e çağrı tutar mı? Talep toplama başlasın göreceğiz ancak GES'in ilan edildiği gün dolar yine artışını, lira yine düşüşünü, enflasyon yine yükselişini, dış borçlanma faizi (yüzde 11) yine sıçrayışını, risk pirimi de yine delice artışını sürdürdü.

Evi yakan adam. Alevi söndüremiyor. Halkın yüzde 61'i geliriyle geçinemez duruma düştü."

Yazının tamamı için tıklayın