Gündem

Sözcü yazarı Doğru: ENSAR ve TÜRGEV'e 67 milyon doları bağışlayanlar, 'kapalı kapılar ardında devlet ihalesi alanlar' mıydı?

"Kim bu kişiler, kim bu firmalar, kim bu kurumlar?"

29 Mayıs 2022 09:51

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ENSAR ve TÜRGEV vakıfları aracılığıyla ABD'ye 67 milyon dolar göndermesini köşesinde değerlendirdi. Doğru, ENSAR ve TÜRGEV'e bağış yapan kurumlara dikkat çekerek "67 milyon doları bağışlayanlar, 'kapalı kapılar ardında devlet ihalesi alanlar' mıydı?" sorusunu yöneltti.

"ENSAR ile TÜGEV, bir çeşit postalamaya (virmanlamaya) benzeyen 67 milyon dolarları kimlerden bağış olarak aldı?" diye soran Doğru şöyle devam etti:

"Kaç kişi?

Kaç firma?

Kaç kurum?

Alın şu Türk Liralarını dolara çevirin ABD'ye gönderin dediler. Giden dolarla da New York'ta gökdelen dikilmesine ve eski ünlü bir boksörün çiftliğinin satın alınmasına sessiz kaldılar. Kim bu kişiler, kim bu firmalar, kim bu kurumlar?

Bu çiftlik niçin?

Kuşku doğdu.

TÜRGEV ile ENSAR'a ABD'ye dolar göndersin diye bağış yapan kişi, firma ve kurumların son 20 yılda devlet ihalelerinden yüksek paylar alanlar olduğu şüphesi belirdi."

Yazının tamamı için tıklayın