Gündem

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay: Masum insanların ahını alıyorsunuz, Allah, bir gün hesabını sorar

"Bir çocuğa bile sorsanız, size SÖZCÜ Gazetesi'nin FETÖ ile mücadele ettiğini söyler"

19 Nisan 2019 09:29

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay ve çalışanlarının “FETÖ” iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Mütalaada sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında “FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Yurt dışında bulunan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay, dava sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, Sözcü'nün ‘gazetecilik yaptığı için yargılandığını’ söyledi. Akbay, Türkiye’deki mevcut adalet sisteminin güven vermediğini vurgulayarak “Masum insanların ahını alıyorsunuz. Allah, bir gün bunun hesabını sora Masum insanların ahını alıyorsunuz. Allah, bir gün bunun hesabını sorar” dedi.
 
Sözcü gazetesinde yer alan Akbay'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Gazetecilik yaptığım için bu durumdayım. Ama bizi yolumuzdan kimse döndüremez. Gazetecilik yapmaya da devam edeceğiz. Bildiğimiz yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Türkiye'deki mevcut adalet sistemine güvenmiyorum. İstanbul'u kaybetmenin acısını bizden çıkarmaya çalışıyorlar. Memlekette başka FETÖ'cü kalmadı mı ki, bizi FETÖ'cü ilan ediyorlar. 

Bir çocuğa bile sorsanız, size SÖZCÜ Gazetesi'nin ve yazarlarının FETÖ'cü olmadığını, FETÖ ile mücadele ettiğini söyler. Ne FETÖ'cülüğü? Gazete kurmak, gazetecilik yapmak suç mudur? Masum insanların ahını alıyorsunuz. Allah, bir gün bunun hesabını sizden sorar. Allah'tan başka kimseye hesap verecek değilim. Bir canım var, onu da Allah alır.