Gündem

Soylu: Vatandaş, İmamoğlu ısırır mı diye düşünüyor

"Allah'ınızı severseniz bunları yönetime getirmeyin"

13 Haziran 2019 08:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mazbatası elinden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu eleştirirken "Eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünüyordu. Şimdi ısırır mı diye düşünüyor” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Burada İstanbul'da tekrarlanacak olan seçimler hakkında konuşan Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için şu ifadeleri kullandı:

“Bugün dünyadaki haksızlıklara karşı kimse başka yere bakmıyor, İstanbul’a bakıyor. Allah'ınızı severseniz devletin bütünlüğü için biz mücadele ederken devlete seri katil diyen bir kadını İstanbul’un yönetimine getirmek doğru değildir." 

İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren Soylu, “Biz yaptığımız işe bakarız. Ekrem İmamoğlu’na bakıyoruz, ne yapmış Beylikdüzü’nde? Bugüne kadar bir şey yapmış olsa, biz duymuş olurduk. İyi bir ürün koymuş olsaydı millet karşılığını verirdi. Orada bir Yaşam Vadisi yaptı. Onu da yine bizim Trabzonlu Yusuf Uzun yaptı. Çimini de bu serpti onun dışında başka bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

31 Mart'taki seçimi kaybeden Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek isteyen Bakan Soylu, sözlerini şöyle noktaladı:

“İstanbul’u buraya teslim edip zaman kaybettirmek İstanbul’a da Türkiye’ye de İstanbul’un geleceğine de yazık olur. Eskiden herkes Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünürken şimdi ısırır mı diye düşünüyor."