Gündem

Soylu, İdlib için yapılan yardım kampanyasında toplanan miktarı açıkladı

25 Haziran 2020 12:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'e yönelik yardım kampanyasının başlatıldığı 13 Ocak'tan itibaren 717 milyon 63 bin 102 lira toplandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığında düzenlenen "Sivil Toplum Kuruluşları İdlib İstişare Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, İdlib'e yönelik yardım kampanyasının başlatıldığı 13 Ocak'tan itibaren 717 milyon 63 bin 102 lira toplandığını bildirdi.

Toplantıya Erdoğan da telefonla katıldı

Soylu'nun açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıya telefonla bağlandı ve açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Nerede bir mazlum varsa bunların yanında bu millet yer alır. İnşallah bundan sonra da yer almaya devam edecektir. Komşumuz sınır boylarında verdiğimiz mücadele çok önem arz ediyor. İnşallah konutları süratle, şu yaz mevsimi içinde, hedefimizi gerçekleştiririz. Sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin gelmesini sağlayabilirsek, kış mevsiminde buraya girme imkanı yakalarlar.

Sonra da 50 bin konut hedefinin üzerine çıkar sonra da artırırız. Süleyman Bey'in 20 konut sözü var. İlk hedefte inşallah 50 konut da biz söz vermiş olalım, biz katkıda bulunmuş olalım.

Rabbim bu kardeşlerimizi çektikleri çilelerden bir an önce kurtarmaya bize vesile kılsın."