Gündem

Soylu: DHKP-C'nin Türkiye sorumlusu yakalandı

"7 terörist sığınakta ele geçirildi"

26 Şubat 2019 10:33

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstanbul’da emniyetimiz, DHKP/C Türkiye sorumlusu dahil, biri yeşil listeden, ikisi gri listeden, 7 teröristi sığınakta ele geçirdi" dedi.

Soylu'nun bahsettiği operasyon Şişli Okmeydanı Mahmut Şevketpaşa Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan İdil Kültür Merkezi'ne düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saat 02.30 sıralarında özel harekat katılımıyla baskın yaptı.

İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile operasyonun İdil Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildiğini belirterek şunları kaydetti:

“DHKP/C terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İdil Kültür Merkezi’nin Şişli ilçesindeki binasına gerçekleştirilen operasyonda;

Binanın üst katındaki gizli bir bölmede saklanan;

1)İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Yeşil Kategoride aranan Ümit İLTER (Sözde Genel Sekreter)

2)Silahlı Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek suçundan aranan Caferi Sadık EROĞLU (Sözde Türkiye Sorumlusu)

3)İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Gri Kategoride aranan Emel YEŞİLIRMAK,

4)İçişleri Bakanlığı Aranan Teröristler Listesinde bulunan ve Gri Kategoride aranan İbrahim GÖKÇEK,

5)Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek Suçundan aranan Barkın TİMTİK (Sözde Halkın Hukuk Bürosu Sorumlusu)

6)Kanuna Aykırı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Düzenlemek, Yönetmek, Bunların Hareketlerine Katılmak, Terör Örgütü Propagandası Yapmak ile Silahlı Terör Örgütü Kurmak ve Yönetmek suçlarından arama kaydı bulunan Barış YÜKSEL (Sözde Halkın Mühendis Mimarları Sorumlusu)”

Grup Yorum üyeleri de gözaltında

Ayrıca operasyon sırasında kültür merkezinde bulunan Grup Yorum üyeleri Bergün Varan ve Sultan Gökçek’in de gözaltına alındığı da bildirildi. Operasyonda yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve dijital materyalin de ele geçirildiği iddia edildi.

Demirören Haber Ajansı (DHA) operasyona dair şu bilgileri abonelerine duyurdu:

"Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir çok kez operasyon düzenlenen İdil Kültür Merkezi'nde polisin en çok zorlandığı yer giriş kapıları olmuştu. Polis bu kez İdil Kültür Merkezi'ne hazırlıklı gitti. İçerisinde oksijen tüpleri olan bir minibüste ekibin içinde yer aldı. Polis açılmayan kapıları oksijen tüpüyle keserek içeri girdi. Operasyon sırasında özel harekat ve terörle mücadele ekipleri İdil Kültür Merkezi'nin bulunduğu Mektep Sokak'ta adeta kuş uçurtmadı. Zırhlı araçlarda bölgede devriye görevi yaptı. Operasyonda gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü."