Gündem

"Siyam ikizleri farklı üniversiteleri kazanırsa ne olacak?"

Siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu 15 Haziran'da düzenlenen YSK'ye girmişti

09 Temmuz 2019 09:45

TBMM'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu'nun farklı üniversiteleri kazandıkları durumda ne olacağı sorusuna yanıt aranıyor. TBMM Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu’nun “İkisinin aynı yerde okuması lazım” talebine ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Özban, “Siyam ikizleri aynı bünyeyi paylaşan iki farklı kişi ama hukuksal olarak aynı bünyeye sahip olmayan iki farklı kişi” yanıtını verdi. 

Hürriyet'in haberine göre, TBMM Down Sendromu ve Otizm Araştırma Komisyonu, perşembe günü yapılan toplantısında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) temsilcilerini dinledi. Komisyon “İkisinin aynı yerde okuması lazım” talebini iletti.

ÖSYM Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yaşar Özban, "Siyam ikizleri aynı bünyeyi paylaşan iki farklı kişi ama hukuksal olarak aynı bünyeye sahip olmayan iki farklı kişi" yorumunu yaparak sınav sonuçları açıklandığında adaylar arasında en adil olanın uygulanmaya çalışılacağını söyledi.