Gündem

Suriye sınır hattında bulunan Mardin, Şırnak ve Şanlıurfa'da eğitime 5 gün ara verildi

21-25 Ekim tarihleri arasında Barış Pınarı Harekâtı güvenlik önlemleri kapsamında yüzlerce okulda eğitime ara verildi

20 Ekim 2019 18:36

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerine bağlı, Suriye sınır hattında bulunan toplam 55 köyde eğitime 5 gün ara verildiği bildirilmesinin ardından Mardin Valiliği de Suriye sınır hattında bulunan Nusaybin, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerine bağlı 156 köyde eğitime 5 gün ara verildiğini açıkladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ'a yönelik sürdüğü Barış Pınarı Harekâtı'nın güvenlik önlemleri kapsamında Şırnak'ın İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinin Suriye sınır hattında bulunan 55 köyünde eğitime 5 gün ara verildiği bildirildi.

Şırnak Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, "9 Ekim 2019 tarihinde başlayan ve başarılı bir şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Şırnak ilimize bağlı İdil, Cizre ve Silopi ilçelerimizde bulunan Suriye sınırındaki 55 köydeki okullarımızda 21 Ekim tarihinden itibaren 5 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür" ifadelerine yer verildi. 

Mardin Valiliği de Şırnak Valiliği gibi Barış Pınarı Harekâtı güvenlik önlemleri kapsamında 156 köyde eğitime ara verilmesine karar verdi. Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Mardin ilimiz Nusaybin ilçesindeki tüm okullarımız ile Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinin Suriye sınırına yakın yerleşim yerlerindeki toplam 156 okulumuzda 21-25 Ekim 2019 tarihlerinde 5 gün süre ile eğitime ara verilmiştir."  

Şanlıurfa'da da okul tatili

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçesindeki tüm okullar ile Suruç ve Birecik ilçesindeki bazı okullarda 5 gün süreyle eğitime ara verildi.