Yaşam

Sıcaklarda sokak hayvanlarını unutmayın, bir kap su koyun

Su koymak için metal kaplar çabuk ısındıkları için tercih edilmemeli

08 Haziran 2019 09:00

Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yaz aylarında sokak hayvanları su ve barınma sıkıntısı çekiyor. Su bulamayan sokak hayvanları için sosyal medyada "Bir Kap Su" kampanyaları düzenleniyor. Kediler ve köpekler sıcaktan çok fazla etkilenir ve susuz kalması durumunda halsiz düşer, hatta kalp krizi bile geçirebilirler. Bu nedenle sokaklara, parklara veya uygun gördüğünüz yerlere ‘bir kap su’ koyun. 

Ancak suyu metal kaba koymamak gerekir. Metal kap daha kolay ısındığından suyun da ısınmasına neden olur. Bu sebeple plastik ya da cam kaplar tercih edebilirsiniz. Su dolu kapları da gölge alanlara yerleştirebilirsiniz.

Sıcak havalarda hayvanların yiyecek bulmalarının da zorlaştığını hesap ederek suyun yanına mama da ekleyebilirsiniz. 

Kuşları unutmayın

Sıcak havalarda kuşların da su sıkıntısı çektiğini unutmamak gerek. Kedi ve köpekler için koyduğunuz su kapları kuşlar için uygun olmayabilir. Kuşlara su ve yem vermek için geniş ağızlı ve sığ kaplar tercih edilmeli. Su kapları balkona yerleştirildiğinde kuşlar hem su içebilecek hem de duş alabilecektir.

Gölge yerlere barınak

Sıcaklardan bunalan hayvanlar için gölge alanlar da yaratabilirsiniz. Örneğin sağlam bir koli sokak hayvanları için kolayca bir eve dönüştürülebilir. Kuytu ve gölge bir köşeye yerleştirilen kulübenin üzerine “barınak” yazmayı unutmayın.