Gündem

Sevilay Yılman: Sempatizanlar olarak tanımlanan kitlenin büyük bir kısmı AK Parti iktidarına keseceği cezayı ötelemeye karar verdi

04 Ekim 2022 09:30

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, birçok araştırma şirketinin yaptığı son anketlere göre, Tayyip Erdoğan ve AKP'nin oyunun yükselişe geçtiğini belirterek, "Çekirdek seçmenini zaten hiç kaybetmemişti Erdoğan... Ama sempatizanlar olarak tanımlanan kitlenin büyük kısmı AK Parti iktidarına ceza kesme niyeti ile bir süredir kenara çekilmişti. İşte o seçmenin bir kısmı şimdilik cezayı ötelemeye karar verdi" diye yazdı.

Küskün seçmenin, mevcut siyasi tabloda güvenli görebildiği tek limanın Erdoğan olduğunu savunan Yılman, "Aslında kısa bir süre evveline kadar öyle bir psikolojiye sahipti ki bu kitle. Sorulduğunda kararsız hanesine yazdırıyordu kendisini ama muhalefete meyli çok yüksekti. Bu defa gerçekten bir şans verebilirdi.

Ancak o şans vermeyi düşündüğü muhalefet son zamanlarda öyle bir görüntü vermeye başladı ki... Dönüşümü sağlayacağız iddiasıyla aylardır toplandıkları masadan öyle çatır, çutur sesler duyuldu ki...

Haklı olarak; “Bunlar iktidara gelmeden birbirini yiyor. İktidara geldiklerinde kim bilir ne olur?” endişesi ve paniğiyle en iyi bildiği limana geri döndü. Durum bu kadar net!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...