Spor

Şenol Güneş: Dünkü olayı oradaki memur yapmadı, ona birileri yaptırdı

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda'da yaşanan olaylarla ilgili konuştu

10 Haziran 2019 21:29

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve İrfan Can Kahveci, EURO 2020 Elemeleri H Grubu dördüncü maçında yapacakları İzlanda karşılaşması öncesi basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneş, İzlanda havalimanında yaşanan bekletmeyle ilgili olarak, "Dünkü olayı oradaki memur yapmadı, ona birileri yaptırdı" şeklinde konuştu.

İzlanda Havalinan'da yaşananlarla ilgili arama tamamen kasıtlı olarak bizi durdurmaya ynelikti diyen Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Arama tamamen kasıtlı olarak bizi durdurmaktı. Bu bizim küçüklüğümüz değil. Bugünkü toplantıdan alınan bilgilere göre rakip oyuncular Konya'da böyle bir olay yaşandı demişler. Olduysa ayıptır. Ona misilleme olarak yapıldıysa daha da ayıptır. Dünkü olayı oradaki memur yapmadı, ona birileri yaptırdı. Büyük devletler bununla uğraşmazlar. Biz bunlarla uğraşırsak küçük işlerle uğraşmış oluruz." dedi

Güneş sözlerini şöyle sürdürdü:

Futbola dostluk, fair play, dil, din, ırk ayrımı olmadan insanları bağlayan bir unsur olarak bakıyoruz. İzlanda, Avrupa ve Dünya Şampiyonasında sempati topladı. Tüm ülkelerin olduğu gibi onların da kendi hikayeleri vardır. Ben 43 yıl önce buraya geldim. İzlanda soğuk bir ülkeydi ama çok güzel, insanları saf, sıcak bir ülkeydi. Sahaları aynı olabilir ancak şehirler gelişmiştir belki, belli ki zaman geçtikçe şehirler büyümüş ama kafalar küçülmüş. Birçok İzlandalı Türkiye'de oynadı. Biz neyin peşindeyiz ya? İki tane memurun yaptığı terbiyesizliği mi konuşacağız? Ben 53 yıldır futbolun içindeyim. Bu bildiğimiz gümrük değil. X-ray cihazına giriyorsunuz. Görevli pasaportumu aldı sallıyor. Ne yapmak istiyorsun?

İrfan Can Kahveci: Üzücü bir olay oldu bizim açımızdan

"Üzücü bir olay oldu bizim açımızdan ama ülkemizin her zamanki gibi misafirperver davranacağını ve Türkiye'de güzel karşılanacaklarını düşünüyorum. Yarınki maçı kazanmak bizim için çok önemli. Belki de Fransa maçından daha önemli. Yarın kazanırsak yolun yarısını katedeceğimizi düşünüyorum. Kazanacağımıza da inanıyorum. Gerçekten çok iyi bir jenerasyon yakaladığımızı düşünüyorum. Fransa maçı öncesi umutluyduk, her zaman onu söyledik. Maçtan sonra da gerçekten çok mutlu olduk ama daha önemli olan bizim için bu maç. Kazanarak Fransa maçını taçlandırmak istiyoruz. Orta sahada da tüm takım olarak da çok değerli oyuncularımız var. Hocamız kime güvenirse onun elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. Fransa'da bize görev verdi, en iyisini yapmaya çalıştık, yarın başka isimler görevlendirilirse aynısını yapacak.

Üzücü olaylar oldu ama biz her zaman saha içine konsantreyiz. O olaylarla yetkililer ve büyüklerimiz ilgilenir, biz ilgilenmiyoruz. Biz çok motiveyiz, Fransa'yı yendik, yarın da İzlanda'yı yeneceğimizi düşünüyorum."