Gündem

Şengül Hablemitoğlu'ndan AKP'li Burhan Kuzu'ya: Eşimin adını ağzına alırsan o ağzını burnunu dağıtmak da bana düşer

"Ne ahlaksızsınız ki katilleri 17 yılda bulmak için zerre uğraşmadınız"

09 Ağustos 2019 12:17


Evinin önünde uğradığı suikast sonucu 18 Aralık 2002'de yaşamını yitiren Necip Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, AKP'li Burhan Kuzu'nun "Doç.Dr.Necip Hablemitoğlu, Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası kitabında”Bergama’da altın aramasına direnen köylüler ve onlara destek çıkan sözde çevreciler aslında bir Alman komplosunun parçasıdır.Almanya rekabet kaygısıyla Türkiye’nin altın çıkarmasını istemiyor' dedi ve öldürüldü" paylaşımına sert tepki gösterdi.

Hablemitoğlu, cinayetin AKP döneminde işlendiğini hatırlatarak, "Ne ahlaksızsınız ki katilleri 17 yılda bulmak için zerre uğraşmadınız. Şimdi ağzına alırsan adını senin o ağzını burnunu dağıtmak da bana düşer. Edepsiz çirkef" dedi.

 

 

Hablemitoğlu peş peşe yaptığı paylaşımlarda, "Ne ucuz, basit, avam bir döneme düştük be... 15 Temmuz olmasaydı Necip Hablemitoğlu'nun dosyasına ulaşamıyorduk. 14 yıl sonra ilk defa savcı gördük, dosyanın içi boşaltılmıştı. Bir de utanmadan altın diyor vırt, diyor zırt diyor. Allah belanı versin. " ifadesini kullandı.

"Okuduğunu anlar mısın bilmem"

Hablemitoğlu, Kuzu'ya avukat Ersan Barkın'ın paylaşımını okumasını önererek, "Önce Burhan sonra da Burhan gibi ağızları ile değil başka yerleriyle konuşanlar ve düşünenler bu floodu sindirerek okurlarsa pek güzel olur. Burhancım oku canım...Bak Burhancım hele şu kısım çok önemli, hukukçusun yok ya gugukçuydun ama sen, okuduğunu anlar mısın bilmem, oku canım.." dedi.