Dünya

Senatör Amy Klobuchar, Joe Biden'ın başkan yardımcısı adayları arasından çekildi: Beyaz olmayan bir kadın olmalı

19 Haziran 2020 08:26

T24 Dış Haberler

Senatör Amy Klobuchar, Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Joe Biden'ın başkan yardımcısı olabilecek isimler arasından çekildiğini açıkladı. ABD'de ırkçılık karşıtı eylemler sürerken Klobuchar, başkan yardımcısının azınlık kadınlardan olması gerektiğini söyledi.

MSNBC kanalına konuk olan Klobuchar, "Bu tarihi bir an ve ABD bu anı yakalamalı. Dün başkan yardımcısını aradığımda söyledim, bu o bileti azınlık bir kadının almasının zamanı. Ve ülkede o kadar çok inanılmaz yetenekli kadın var ki ama bu ulusu şu an iyileştirmek istiyorsa, bunun yolu bu" dedi. 

Klobuchar'ın yayındaki açıklamalarına yanıt veren Biden, "Amy, başkan adayı olduğunu açıkladığın ilk anda aklına koyduğunu yapacak biri olduğunu görmemek mümküm değildi. İşlerin nasıl yapılacağını biliyorsun. Senin yardımınla Donald Trump'ı yeneceğiz" ifadeleriyle tweet attı. 
 
 
Senatör Amy Klobuchar, Joe Biden'ın başkan yardımcısı olarak göstermesi beklenen isimlerden biriydi. ABD'de siyah vatandaş George Floyd'un polis tarafından öldürülmesiyle başlayan ırkçılık ve polis şiddeti karşıtı protestolar sürerken Biden'ın başkan yardımcısı olarak beyaz olmayan bir kadın seçmesine yönelik fikirler yoğunluk kazandı. 
 
Demokrat Parti'nin başkan adayı olma yarışından Mart başında çekilen Klobuchar, 2020 önseçim adayları arasında delegeleri olup Biden'ı destekleyeceğini söyleyen ilk isimdi.