Gündem

Selahattin Demirtaş: Önümüzdeki günlerde bir cumhurbaşkanı adayına açık destek kararı da alınır mı acaba?

22 Mart 2023 23:09

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararının 'sürpriz olmadığını' ve 'beklenen bir karar' olduğunu söyledi. Kararın 'doğru olduğunu' düşündüğünü söyleyen Demirtaş, "Önümüzdeki günlerde bir cumhurbaşkanı adayına açık destek kararı da alınır mı acaba? Gelişmelere göre izleyip göreceğiz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün yaptığı açıklamada, mensubu oldukları Emek ve Özgürlük İttifakı'nın 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimlerinde aday çıkarmayacağını açıklamış; Millet İttifakı'nın ortak adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verileceğini ima ederek, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adam yönetimine karşı tarihsel sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. AKP-MHP iktidarı, toplumun bugününü çalmıştır ve yarınını da tehdit etmektedir" demişti.

TIKLAYIN | Emek ve Özgürlük İttifakı da aday çıkarmayarak "Kılıçdaroğlu" dedi, kararı HDP açıkladı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, medyascope'tan Ruşen Çakır’ın, “Emek ve Özgürlük İttifakı’nın cumhurbaşkanı seçimi için aday çıkarmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, 'kararın doğru olduğu' yanıtını veren Demirtaş, şunları söyledi:

"Beklenen bir karardı"

“Emek ve Özgürlük İttifakı, deprem trajedisi sonrasında aday gösterme kararını gözden geçireceğini zaten duyurmuştu. Aday çıkarmama stratejisi ağırlıklı eğilim haline gelmişti ve bugün açıklanan karar bir sürpriz değil, beklenen bir karardı.

Ben de bu kararın doğru olduğunu düşünüyorum, HDP’ye de görüşümü bu şekilde iletmiştim zaten. Parti yönetimimiz de aynı fikirdeydi ve ittifak bileşenleri ile ortaklaşarak kararı deklare ettiler.

Önümüzdeki günlerde bir cumhurbaşkanı adayına açık destek kararı da alınır mı acaba? Gelişmelere göre izleyip göreceğiz. Şimdilik net olan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın, cumhurbaşkanlığı seçiminde bir adayının olmayacağıdır. Bu kararın, Türkiye’deki değişim umudu için hayırlı olmasını diliyorum.”