Şefler restoran menülerinin en “güvenli” tercihi gibi görünen tavuk yemeklerinin çoğu zaman kuru, fazla pişmiş ve yüksek fiyatlı bir hayal kırıklığına dönüştüğünü söylüyor.
Restoran menülerinin en güvenli görünen tercihi tavuk yemeklerinin aslında en büyük hayal kırıklığını yarattığını vurgulayan şefler, dışarıda seçilmesi gereken yemekleri sıraladı.

10haber'in Reader’s Digest dergisinden aktardığı habere göre, Şef Ryan Ososky “Dışarıda yemek yediğimde her şeyi sipariş ederim; ama tavuk asla” diyerek uyarısını yaparken Le Journal des Femmes’in araştırması da bu kanaati destekliyor.
Yaygın olarak Sezar salatasından burgerlere, ızgara eskaloptan makarnaya kadar her formuyla sunulan tavuğun çoğu zaman fazla pişirilmiş ve kuru geldiği düşünüyor.

Şef Dennis Chan da “Böyle bir yemeğe ödediğiniz paraya değmiyor” diyerek yemeğin ne lezzet ne de rakam olarak tatmin edici olmadığını ekliyor.

Profesyonellerin önerisi ise, şefin uzmanlığını ve mutfak kalitesini gösteren seçeneklere yönelmek: Mevsimlik ürünlerle hazırlanan mezeler, günün taze balığı, özenle pişirilen güveçler ve restoranın imza tatları hem lezzet hem de fiyat açısından daha doğru bir tercih sunuyor.