Gündem

Sedat Ergin: Yargı reformundan hapisteki Cumhuriyetçilere iyi haber var

"Biz de TBMM’nin elini çabuk tutmasını diliyoruz"

13 Haziran 2019 10:08

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, 30 Mayıs'ta açıklanan yargı reformu paketindeki “Bölge adliye mahkemelerince istinaf incelemesi sonucunda verilen kararların kesinlik sınırının ifade özgürlüğünü ilgilendiren maddeler açısından yeniden belirlenmesi öngörülmektedir.” bölümünü değerlendirdi.

Ergin, istinaf mahkemesi kararıyla yeniden cezaevine giren 6 eski Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin durumunun belgedeki ifade ve Adalet Bakanı Gül'ün açıklaması çerçevesinde yorumlanırsa, mevcut yasaya göre cezaları istinafta kesinleştiği için hapse girmek durumunda olan gazetecilerin -aynı davanın diğer sanıkları hakkındaki Yargıtay süreci sonuçlanıncaya kadar- cezaevine girmeden bu kararı beklemelerinin mümkün olacağını söyledi.

Ergin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bu durumda meslektaşlarımızın Kandıra Cezaevi’nden ne zaman çıkacakları TBMM’nin getirilecek düzenlemeyi ne kadar süratle geçireceğine bağlıdır. Gül, “Bu konu Meclis’in gündeminde ve bir an önce gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Umarız çok geç olmadan kanunlaşır, reformun önemli adımlarından birisi gerçekleşmiş olur” diye konuşuyor. Biz de TBMM’nin elini çabuk tutmasını diliyoruz."