Dünya

Savaşçı Viking kadının kalıntılar bulundu, binlerce yıl önce yaşamış yüz yeniden tasarlandı

03 Kasım 2019 07:53

Araştırmacılar Norveç'te silahlarıyla gömülmüş halde bulunan bir kadının kalıntılarından yola çıkarak yüzünü yeniden tasarladı. Silahlarıyla gömülen kadının Vikinglerin savaşmaya giderken kadınları evde bıraktıkları düşüncesini tarihe karıştırdığı düşünülüyor.

The Guardian'da yer alan habere göre, National Geographic belgeseli için yeniden oluşturulan kadın yüzü Norveç'te bir Viking mezarında bulunan bir mezardan elde edildi. Arkeolog Ella Al-Shamani, mezarda bulunan ve şu an Oslo'nun Kültürel Tarih Müzesi'nde sergilenen kafatasının, bir kadına ait olduğunun tespit edildiği fakat silahlarıyla gömülmesine rağmen tarihi kayıtlara 'savaşçı mezarı' olarak geçmediğini söyledi. 

National Geographic belgeseli için kafatasından yola çıkarak tasarlanan yüz 

Bulunan Viking kadının yüzünü yeniden oluşturmayı amaçlayan bilim insanları kadının ok, kılıç balta gibi silahlarıyla gömüldüğünü ve aynı zamanda başında ağır bir kılıç yarası olduğunu tespit etti. 

Arkeolog Al Shamani savaş yarasıyla bulunan ilk Viking kadın olduğunu söyledi ve ekledi "Binlerce yıldır kimsenin görmediği bir yüzün yeniden yaratılacak olmasından dolayı çok heyecanlıyım" 

National Geographic'in hazırladığı yeni belgesel yüz yıllar önce yaşamış insanları kalıntılarından yola çıkarak yeniden tasarlamayı hedefliyor.