Gündem

Sarıgül'den Livaneli'ye Ecevit tepkisi

04 Temmuz 2021 18:42

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında sanatçı Zülfü Livaneli’nin eski başbakan ve eski CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit hakkındaki açıklamalarına ilişkin olarak “Sayın Livaneli, Ecevit’i sevenlere özür borcunuz var” dedi. Sarıgül, “Keşke yurttaşlarımızın zihninde Zülfü Livaneli, sadece notalara dokunarak şarkılar yapan, kelimelerle oynayarak kitaplar yazan bir sanatçı olarak kalsaydı." ifadelerini kullandı. 

Livaneli, "Ecevit, Fethullah Gülen teşkilatıyla yan yana geldi, onlara kontenjan verdi, her türlü olanağı sundu. Cemaati devlete ilk yerleştiren Tayyip Erdoğan değil, Bülent Ecevit’tir." demişti. 

“Bizim devlet anlayışımızda asla yer almamaktadır”

Başkan Sarıgül açıklamasında, “Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, her sözünde milleti düşünmüş, sadece “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen” istemiş, “Toprak işleyenin, su kullananındır” demiş, işçinin, alın terinin ve emeğin savunucusu olmuş, inançlara saygı duymuş, laikliğe her zaman sahip çıkmış ve bu ülkede başbakanlık yapmış Sayın Bülent Ecevit’in, sağlığında yapamadığınız bu söylemleri bugün arkasından konuşuyor olmanız, bizim devlet anlayışımızda asla yer almamaktadır” dedi.

TIKLAYIN - Zülfü Livaneli: Deniz Baykal Kürtleri, Alevileri, ezilenleri sevmez; CHP’nin Baykal gerçeğiyle hesaplaşması şart

“Sayın Ecevit vatanına, bayrağına her zaman sahip çıkmıştır”

“Ben siyasi yaşamım boyunca hakkı Hakka her zaman teslim etmişimdir bundan sonra TDP olarak aynı şekilde bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz ve sözümüzü de kimseden esirgemeyeceğiz" diyen Sarıgül, "Sayın Ecevit, insan hakları ve Türkiye’nin ulusal birliğini daima önemsemiş ve korumuştur. Vakti saati gelince, herkesin sustuğu zamanlarda ABD’ye baş kaldırmış, Kıbrıs’ta da sadece Kıbrıs Türkleri için değil, Rumlar için de barış istemiştir. Sayın Ecevit, tıpkı bizim gibi vatanına, bayrağına, milletine ve toprağına her zaman sahip çıkmıştır” şeklinde açıklamada bulundu.

“O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?”

Başkan Sarıgül açıklamasının devamında, “Sayın Zülfü Livaneli; Sayın Deniz Baykal ile uzun yıllar beraberdiniz. Baykal’a yaranabilmek için gösterdiğiniz çabaları hepimiz biliyoruz. Peki o zaman Sayın Baykal ile ilgili neden konuşmadınız da bugün konuşuyorsunuz? O günlerde aranızdan su sızmıyordu da bugün ne değişti?” dedi.

“Söyledikleriniz sanatçı kimliğinizle bağdaşmamaktadır”

“Sosyal demokrasi adına bu ülke için yıllarca mücadele vermiş bir parti mensubu olarak, çalışma arkadaşlarınızın arkasından söylenen sözleri kabul etmek mümkün değil” diyen Sarıgül, “Hele hele sağlığı ve sıhhati yerinde olmadığı, böylesi bir dönemde bunu yapıyor olmanız, sanatçı kimliğinizle hiç bağdaşmamaktadır” açıklamasında bulundu.

“Livaneli’yi her görüşe saygılı olmaya davet ediyorum”

Mustafa Sarıgül, “Bugün hem sosyal demokrat olup hem de geldiği yeri unutan sayın Livaneli’yi, her görüşe saygılı olmaya davet ediyor, kendisinin sosyal demokrasinin kalbinde nasıl bir iz bıraktığını ise anlayamıyorum bilemiyorum” dedi.

“Sosyal demokrasinin kalbine hançer saplamıştır”

“Aslında bugün kendisi, sosyal demokrasinin kalbine bir hançer saplamıştır” diyen Sarıgül, “Keşke yurttaşlarımızın zihninde Zülfü Livaneli, sadece notalara dokunarak şarkılar yapan, kelimelerle oynayarak kitaplar yazan bir sanatçı olarak kalsaydı. Geceleri gökyüzünden güneş toplayan bir sanatçı olarak kalsaydın da, bu milletin gönlünden, bir yıldız gibi kaymasaydın” ifadelerini kullandı.

Yerel medyanın önemine dikkat çeken Sarıgül, “Yerel medya bu ülkede yarım kalanı tamamlayan, duyulmayanı duyuran, bilinmeyeni de açıkça ortaya çıkartandır. Yerel medya tamamen tarafsızdır ne gizlisi ne saklısı vardır, yakında sıra yerel televizyonlara, yerel radyolara da gelecek. İşte bu yüzden yerel medyanın, gerek görsel gerekse işitsel sorumluluğu çok büyük susturulamaz ve kapatılamaz. Yerel medya, bizim Anadolu’daki sesimiz ve nefesimizdir çünkü biz TDP’yiz, değişen Türkiye’nin tek partisiyiz” dedi.

“Biz, özgürlükçü düşünen hakça bölüşen, milletle bütünleşen bir partiyiz”

Sarıgül açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Bizim iktidarımızda basın kurum ve kuruluşlarının ithal ettiği yurt dışı kaynaklı her türlü ekipman ve malzeme ücretlendirmelerinde, vergi ayrıcalığı ile imtiyazlı gümrük geçiş kolaylığı sağlayacağımızı garanti ediyorum. Evrensel hukukun olmazsa olmazımız, basının sesini daha da özgürleştirmek için atılacak gerekli tüm adımlara ek olarak, bu istihdama destek olmak için yapacağımız SGK indirimi ile KDV desteği, bu konudaki kararlılığımızın en samimi ifadesidir. Burada sizlere söz veriyorum. Biz, özgürlükçü düşünen, hakça bölüşen, milletle bütünleşen bir partiyiz. Bu bizim için bir zaman yolculuğudur. Ülkemizde hedeflerimize ulaşmanın yolu değişimindir. Ülkemizde değişim sağlanacak, yerel medyanın yüzü gülecek.”

Livaneli ne söylemişti? 

Gazeteci İrfan Aktan'a konuşan Zülfü Livaneli, "Ecevit de, Baykal da partilerinin başına solcular belediyelerde, hükümette iktidar olamasın diye getirildiler. Solun başını bağlayan, yolunu şaşırtan insanlar bunlar. Ecevit, Fethullah Gülen teşkilatıyla yan yana geldi, onlara kontenjan verdi, her türlü olanağı sundu. Cemaati devlete ilk yerleştiren Tayyip Erdoğan değil, Bülent Ecevit’tir. Uzun lafın kısası, Ecevit, Baykal gibi insanlar sol filan değil, soldan hoşlanmayan, tipik Türk milliyetçileridir." ifadelerini kullanmıştı.