Çevre

Sahilde kullanılmış tıbbi atıklar tespit edildi: "İnsan sağlığına tehdit"

"İhmali olanların tespit edilmesi gerekmektedir"

09 Mayıs 2019 08:29

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinin sahilindeki kumsal hattı boyunca, yerlerde her biri kullanılmış; şırınga, tıbbi atık, binlerce iğne, kan torbası, serum kordonları, ilaç ile serum şişeleri, kesici ve dilici tıbbi aletler olduğu tespit edildi. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuya dair araştırma önergesi verdi. Yavyuzyılmaz, "İnsan sağlığına büyük bir tehlike arz etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Birgün'de yer alan habere göre, Yavuzyılmaz, araştırma önergesinde, “İnsan sağlığını ve doğayı tehdit eden, içinde pek çok mikrop, hastalık ve virüs barındıran bu tıbbi atıklar salgın bir hastalığa neden olacak kadar büyük bir tehlike arz etmektedir. Tıbbi atıkların yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından üzerinde ‘Uluslararası Biyotehlike’ amblemi ile ‘Dikkat! Tıbbi Atık!’ ibaresini taşıyan kırmızı renkli plastik torbalarla alınıp imha edilmesi gerekirken sahilde yaptığımız incelemeden anlaşıldığı üzere bu atıklar evsel çöp şeklinde dökülmüştür” dedi.

Kozlu sahilindeki tıbbi atık felaketinin; bakanlığın, il müdürlüklerinin, belediyelerin ve sağlık kuruluşlarının ihmali nedeniyle gerçekleştiğini dile getiren CHP’li Vekil, “Çevredeki tüm sağlık kurumlarının -özel klinik, hastane, aile sağlığı merkezi- ve atık toplama firmalarının araştırılması ve ihmali olanların tespit edilmesi gerekmektedir” ifadesini kullanarak, sorumluların tespit edilmesini talep etti.