Ekonomi

Sabah yazarı: Türkiye Ekonomi Modeli ilk meyvelerini veriyor vermesine de işin hasadı 2023 yılındaki büyük sınamayla yapılacak

"Ben, bakanlığının ilk günlerindeki heyecan ve coşkunun ardından, muhtelif yorum ve beyanları nedeni ile hedef tahtasına oturtulan ve biraz geri çekilen Sn. Nebati'yi, yeniden moralli, kararlı ve oldukça iddialı gördüm"

27 Eylül 2022 09:50

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Türkiye Ekonomi Modeli ilk meyvelerini veriyor vermesine de işin hasadı 2023 yılındaki büyük sınamayla yapılacak" değerlendirmesini yaptı. 

Müderrisoğlu yazısında, "Sn. Nebati'ye göre... Küresel pandemi şoku, bir dönem hızla artan emtia fiyatları, tedarik ve lojistik sorunları, Rusya-Ukrayna Savaşı ile başlayan gıda ve enerji arz güvenliğine ilişkin riskler, tüm dünyayı "ekonomide paradigma değişikliğine" veya en azından güncel arayışlara zorladı. Türkiye'nin doğru zamanda pozisyon aldığını savunan Bakan Nebati, ekonomide bir üst aşamaya geçmenin sancılarını yaşadığımızı ifade etti. Yatırım-Üretim-İstihdam-İhracat- Cari Fazla zincirlerinin birbiri ile bağlantısına ve zincirin her bir halkasının gücüne endeksli Türkiye Modeli'nin mutlak manada, "fiyat istikrarını" hedeflediğini, enflasyonu aşağıya çekmeye kararlı olduklarını belirtti." ifadesini kullandı. 

Müderrisoğlu şunları kaydetti:

"Ben, bakanlığının ilk günlerindeki heyecan ve coşkunun ardından, muhtelif yorum ve beyanları nedeni ile hedef tahtasına oturtulan ve biraz geri çekilen Sn. Nebati'yi, yeniden moralli, kararlı ve oldukça iddialı gördüm. Güven tazelemiş, ana noktaya kilitlenmiş ve sanki ayak bağlarından kurtulmuş gibiydi.
Belki de en mühimi... Meselelere yaklaşımındaki gerçekçilik ve en kritik anlarda, en üst düzeyde olayları açık yüreklilikle izah kabiliyetinde düğümleniyordu! Demem o ki... Türkiye Ekonomi Modeli bir yola girdi ve tüm çukur kazma faaliyetlerine rağmen ilerlemesini sürdürüyor. Lakin... Hayatın özünde olduğu gibi her şey neticesi ile ölçülüyor. Program ilk meyvelerini veriyor vermesine de... İşin hasadı 2023 yılındaki büyük sınamayla yapılacak. Bu, sadece Türkiye'nin cesaretini ve tercihini belirlemekle kalmayacak, alternatif arayan ülke ve halklara da yön gösterecek!"