Spor

Sabah yazarı Hıncal Uluç: Galatasaray’ın mağlup olması beni coşturdu, çığlık atarak havaya fırladım

06 Aralık 2019 12:36

Sabah yazarı Hıncal Uluç, bugünkü yazısında Galatasaray’ın Tuzlaspor mağlubiyetine çok sevindiğini yazdı. Uluç, “Niye böyle delicesine sevindim, üçüncü küme takımı Tuzla'nın (Adı İkinci Lig ama yanılmayın, baştakine Süper Lig denince, alttakiler 'Birinci' diye başlıyor ya) hem de Ali Sami Yen'de, Galatasaray'ı 2-0 gibi net bir skorla yenmesine? Dedim ya, 'İyi Galatasaraylıyım' da ondan.. Buradaki 'iyi'yi iyi değerlendirmeniz lazım 'İyi Galatasaraylı' fanatik değildir. Holigan hiç değildir. İyi Galatasaraylı takımının iyi futbol oynamasını, oynadığı futbolla zevk ve umut vermesini ve öyle kazanmasını ister” görüşünü savundu.

“Rakibi hakem yardımıyla ezip kazanmayı içine sindiremez. Futbolcularının sahada pislik, sahtekârlık yaparak avantaj sağlamalarına kahrolur. Sportmen ve centilmenlikte örnek olmalarını ister” diyen Uluç, “Takımının hep yükselmesini, birlikte Türk futbolunu da yükseltmesini ister. Bu senenin özelinde, Fatih Terim'in akıllara sığmaz hatalarını görmesini, kendine gelmesini ve eski Fatih Terim günlerine dönmesini ister” ifadesini kullandı.

Uluç şunları yazdı:

“İşte Galatasaray'ın yenilmesini bunlar istetti bana.. Yenildiler, ama sıradan, futbolda her zaman olan tesadüf yenilgilerden biri değildi, Tuzla'nın galibiyeti..

Hem de hakem tarafından biçilip 10 kişiye indirildikten sonra gelen o muhteşem Osmanlı Tokadı ile yere serişti, Galatasaray'ı.

Onun için havalara sıçradım işte”

Yazının devamı için tıklayın