Medya

Sabah yazarı Hilal Kaplan: AK Parti iktidarı, dünya sahnesinde Türkiye'nin yerini sağlamlaştırdığı için Ayasofya'yı tekrar esas kimliğine kavuşturmak istiyor

10 Haziran 2020 08:26

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, AKP'nin sıkıştığı için Ayasofya kartını açtığını söyleyenleri eleştirdiği yazısında, "Bilakis, "sıkışmış" bir hükümet, Ayasofya'yı açmayı aklının ucundan dahi geçiremezdi. Geçirtmezler, yaptırımlara boğar, tehdit eder, sindirir ve pes ettirirlerdi. O yüzden bugüne değin doğru dürüst konuşulamadı bile.

AK Parti iktidarı, dünya sahnesinde Türkiye'nin yerini sağlamlaştırdığı ve elbette asırlık rüyamız olduğu için Ayasofya'yı tekrar esas kimliğine kavuşturmak istiyor. Biz Ayasofya'yla, Ayasofya cemaatiyle buluştuğu gün, gerçek anlamda özgür bir ülke olduğumuzun kanıtı olacak. Fethedilmiş İstanbul'un gözbebeği, elbet bir gün..." ifadelerini kullandı.

Hilal Kaplan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na 'hızlı İslâmcı' sıfatı kullanarak, "Ahmet Davutoğlu'na ne oldu da böyle rahatsız oldu anlayamadım. "Ortak sembollerimiz sıkıştığınızda kullanacağız bir kart değildir" buyurmuş. Hayırdır Ahmet Bey, siz kimlerle ortaksınız; kimin adına itiraz ediyorsunuz? Açıkça söyleyin biz de bilelim." diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...