Gündem

Sabah başyazarı Barlas: Bir F-16'nın uçuşu sırasındaki harcamalarının kaç kilo patlıcan ettiğini hesaplarsanız...

"İktidarlar ekonominin sağlığından da sorumlu"

09 Şubat 2019 10:50

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Sivas'ta dile getirdiği  "Domates, patlıcan, sivri biber' diyorlar. Düşünün, bir merminin fiyatı nedir? Benim Mehmet'imin giyinip kuşanması ve teröristlere karşı verdiği bu mücadelenin bedeli nedir? Bunu düşünün" sözlerini değerlendirdi. Barlas, "Tabii ki iktidarlar ekonominin sağlığından da sorumludurlar" ifadesini kullanarak, "Belediyelerin fiyatları dengeleyecek tanzim satışlarına başlamaları için hazırlıklar yapılıyor. Yani sivri biber ve patlıcan da sonunda hizaya geleceklerdir. Ancak şu andaki önceliklerimiz arasında, herhalde bunlar yoktur. Bir F-16'nın teröristleri hedef alan bir uçuşu sırasındaki harcamalarının kaç kilo patlıcan ettiğini hesaplarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız" diye yazdı.

Barlas'ın "Sorunlarımız keşke sadece sivri biber ve patlıcandan ibaret olsaydı" başlığıyla (9 Şubat 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Tam 16 yıldır akla hayale gelmeyen tuzaklarla durdurulmaya çalışılan, darbe girişimlerine bile hedef kılınan AK Parti iktidarının yumuşak karnının sivri biber ve patlıcandan oluşması mümkün müdür?

Dün Sıvas'taki mitingde patlıcan biber söylemlerinin anlamsızlığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan pek güzel anlattı...

Bir merminin fiyatı...

"-Bizler Cudi'de Gabar'da Tendürek'de terörle mücadeleyi verirken onları temizlerken sıfırlarken sizin söylediğinize bakın. Biz bunları yaparken birileri bizleri farklı yerlerden vurmaya çalışıyor."

"-Ne diyorlar domates, patlıcan, patates... Ya düşünün be bir merminin fiyatı nedir? Düşünün benim Mehmedimin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün."

Hep kazandık

"- Siz hâlâ domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz. Yani bizi Corc, Hans bir yerlerden vurmak istiyor, bunlar da onlara el ayak oluyorlar. Biz mücadeleyi hep kazandık, kazanmaya da devam edeceğiz. Gerekirse tanzim satışları belediyelerin eliyle kurarız. En ucuz fiyata ürünleri getiririz dedik."

Tanzim satışları

Tabii ki iktidarlar ekonominin sağlığından da sorumludurlar. Nitekim önümüzdeki günlerde belediyelerin fiyatları dengeleyecek tanzim satışlarına başlamaları için hazırlıklar yapılıyor. Yani sivri biber ve patlıcan da sonunda hizaya geleceklerdir. Ancak şu andaki önceliklerimiz arasında, herhalde bunlar yoktur. Bir F-16'nın teröristleri hedef alan bir uçuşu sırasındaki harcamalarının kaç kilo patlıcan ettiğini hesaplarsanız, ne demek istediğimi anlarsınız.