Gündem

Saadet Partisi'nde İstanbul belirsizliği: Aday, "Katılma yönünde görüş oluştu" dedi, genel merkez sürecin devam ettiğini duyurdu

08 Mayıs 2019 07:53

T24 Haber Merkezi

Saadet Partisi'nin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada parti içinde yeniden seçimlere katılması yönünde görüş oluştuğunu açıkladı. Parti genel merkezi ise Gökçınar'ın paylaşımının 'kendi görüşünü yansıttığını' belirterek, sürecin hâlâ devam ettiğini duyurdu. 

TIKLAYIN - İstanbul'da aday geri çekilecek mi, çekilmeyecek mi; Saadet Partisi, merak edilen sorunun cevabını tabanında arayacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da haftalık olağan gündem toplantısında partisinin yenilenen İstanbul seçimlerine kendi adayıyla girip girmeyeceği sorusunu yanıtsız bıraktı. Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin gerekli kurullarda toplantılar gerçekleştireceğini ve istişarelerde bulunacağını belirterek, "Seçimler şu anda mevcut haliyle devam edecek. Nihai kararımızı daha sonra açıklayacağız" dedi.

TIKLAYIN - Karamollaoğlu: YSK'nın kararı hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil, tam manasıyla bir hukuk cinayetidir

Saadet Partisi'nin 31 Mart'taki İBB adayı Gökçınar, gece 02:00 sıralarında Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "YSK’nın İBB Başkanlık Seçimi’ni hukuksuz iptal etmesi üzerine 23 Haziran’da yapılması kararlaştırılan seçimlere Saadet Partisi olarak aynı adayla katılmak yönünde görüş oluşmuştur. Sayın Genel Başkanımız nihai kararı kamuoyuna açıklayacaktır" ifadesine yer verdi. 

Saadet Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, aynı adayla devam edileceğine dair paylaşımın Gökçınar’ın şahsi Twitter hesabından yapıldığına dikkat çekilerek, "Kendi temennilerini içeren bir tweet, Genel Başkanımız ve partimiz hâlâ bir açıklama yapmadı ve süreç devam ediyor" dendi. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından gözler, HDP'nin yanı sıra Saadet Partisi’ne döndü.  31 Mart’taki yerel seçimlerde 103 bin 300 oy alan Gökçınar, yüzde 1.21 oy oranına ulaşmıştı. Saadet Partisi’nin İl Genel Meclisi’ndeki oy sayısı ise 224 bin 408’dü. 

Konuyla ilgili T24'e konuşan Saadet Partisi yetkilileri ve konuya yakın isimler, 31 Mart’ta, 24 Haziran seçimleri öncesi bileşeni olduğu Millet İttifakı’nda yer almayan Saadet Partisi'nin aday çıkarıp çıkarmama kararını CHP’yle koordinasyon halinde ve bu kararın sonuçlarına dair kapsamlı bir araştırma sonrasında alacağını söylemişti.